Câţi români ar vota PSD dacă duminică ar fi alegeri. Surpriza de pe locul doi – SONDAJ

sondaj

Primul sondaj de opinie realizat după scandalul Dragnea-Grindeanu aduce la lumină date extreme de interesante. Potrivit unui sondaj realiat telefonic de Avangarde, în perioada 15-22 iunie, numărul românilor care ar vota cu PSD dacă duminică ar avea loc alegeri este similar cu scorul înregistrat de partid în decembrie 2016. Mai exact, 46% dintre românii cu drept de vot ar pune ștampila pe sigla Partidului Social Democrat, transmite Gândul.

Potrivit sursei citate, surpriza apare însă pe ce a de a doua poziție! Este vorba despre Partidul Național Liberal, care ar obține cu zece procente mai mult decât la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Acum, liberalii ar fi votați de aproximativ 30% dintre români.

Studiul Avangarde mai arată că USR și-ar menţine cota electorală, mai exact ar putea obține 9% din voturile românilor.

Citește și: Poziția Patriarhiei Române în cazul preotului-cântăreț Cristian Pomohaci

În ceea ce privește ALDE, partidul ar primi 6% din opțiunile alegătorilor. Pe de alt parte, PMP ar obține un scor de 5%, în timp ce UDMR s-ar clasa sub pragul electoral, cu 3% din opțiunile votanților, potrivit datelor Avangade. În același timp, alte formațiuni politice ar obține sub 1 procent.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-22 iunie şi a avut 781 de respondenţi. Potivit Avangarde eroarea maximă este de ±3.51%.

PSD – 46%
PNL – 30%
USR – 9%
ALDE – 6%
PMP – 5%
UDMR – 3%
Alte partide – 1%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.