Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți

vegeta facuta in casa

Dacă și tu preferi să imbunătățești gustul mâncărurilor cu celebrul condiment vegeta, dar intotdeauna ai avut o reținere din cauza adaosului de sare, și în plus, a chimicalelor, trebuie să știi că avem pentru tine o rețetă extrem de intereantă. Cu ajutorul ei vei putea să îți prepari singură bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale.

Ce este VEGETA

Vegeta este un adaos universal pentru mâncăruri, care are în compoziţie: sare de bucătărie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, păstîrnac, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel), potenţiatori de aromă (glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahăr, condimente, amidon din porumb, colorant (riboflavină E 101i). 100 de grame din acest produs aduc un aport energetic de 137 kcal/583 kj şi 8,5 g proteine, 24,5 g carbohidraţi, 0,6 g grăsimi.

Citește și: Cea mai rapidă reţetă de bulion. Este gata în 30 de minute 

Dacă analizați puțin compoziția, veți putea observa că ingredientul principal al produsului analizat este sarea. Din această cauză, foarte multe persoane trebuie să evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sănătate, scrie jurnalul.ro. 

Pentru a scăpa de această problemă dată de sare, dar și de prezența E-urilor atât de nesănătoase, urmează rețeta de mai jos:

Citește și: Greșeala pe care o facem atunci când punem varza la murat! Iată rețeta corectă 

INGREDIENTE vegeta facută în casă:

Pentru a face vegeta la tine acasă ai nevoie de:

  • 5 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 3 rosii
  • 2 cepe albe
  • 2 radacini de pastarnac
  • 2 ardei: unul roșu și unul alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de frunze de telina
  • 1 ceapa rosie
  • O jumătate de gulie gulie
  • O jumătate de țelină

Citește și: Cel mai simplu truc pentru o friptura fragedă: secretul care face carnea de porc sau de vită să se topească în gură 

CUM SE PREPARĂ VEGETĂ FĂCUTĂ ACASĂ:

În primul rând va trebui să cureți bine toate legumele de coajă, cotoare sau semințe. Între timp, încinge cuptorul și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe aceasta vor fi pune toate legumele.

Atenție, cuptorul va fi încins la cel mult 100 de grade.

Rade toate legumele prin răzătoare, iar apoi așează-le pe tavă. Nu uita să presari și puțină sare deasupra lor.

Legumele se pun la cuptor pentru a se usca. Pentru că nu vrem să le ardem, nu încălzim cuptorul la mai mult de 100 de grade Celsius.

Lasă legumele la cuptor pentru aproximativ 4 ore.

Citește și: Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretele care îl fac cremos și extrem de delicios 

După ce s-a încheiat aceast proces, și toate legumele au fost uscate, oprești cuptorul, scoate legumele și apoi dă-le prin prin rasnita de cafea, blender sau mărunțește-le cu ajutorul robotului de bucatarie, scrie savory-food. 

În pudra de legume rezultată adaugă sare – după gust – apoi pune întreaga compoziție în borcane închise ermetic.

Păstreaza vegeta rezultată în cămară sau în dulapul din bucătărie.

Distribuie mai departe această retata de vegeta! Să ajutăm împreună cât mai multe gospodine. 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
9 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.