Cea mai rapidă reţetă de bulion. Este gata în 30 de minute

reteta bulion

Orice gospodină care se respectă pregăteşte vara bulion. În ciuda faptului că la prima vedere pare o muncă laborioasă care necesită mute pregătiri, vă prezentăm o reţetă simplă, eficientă, cu care nu aveţi cum să daţi greş. În doar o jumătate de oră veţi avea bulionul pe care apoi puteţi să-l folosiţi la gătit.

INGREDIENTE

Ca să obţineţi bulion gustos aveţi nevoie de materie primă, în cazul de faţă roşii, bine coapte şi sănătoase.
Roşiile se spală bine, se curăţă de cotor şi se feliază pentru a fi mai uşor trecute prin maşina specială care va separa pieliţele şi seminţele de pulpă.

PONT: Pentru ca bulionul să fie cât mai fin, treceţi roşiile de două ori prin maşina specială

PREPARARE

Pulpa obţinută după înlăturarea seminţelor şi a pieliţelor se pune într-un vas acoperit la decantare, timp de 8 -10 ore.

Citeşte şi: Rosii în suc propriu pentru iarnă. Sunt atât de bune că dispar de pe masă imediat!

Citeşte şi: Cum păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Iată un truc genial de care nu ai mai auzit! – VIDEO

Puteţi să le lăsaţi de seara până dimineaţa dar nu mai mult de 12 ore pentru că roşiile vor fermenta.

Conţinutul se va decanta în acest interval iar apa strânsă la fundul vasului se scoate cu un furtun, aşa cum se procedează în cazul vinului. În funcţie de consistenţa pe care o dorim pentru bulion se lasă mai multă sau mai puţină apă.

La conţinutul vasului se adaugă sare, piper şi foi de dafin, în funcţie de preferinţe şi se pune la fiert la foc mic, amestecând din când în când.

Sunt suficiente 30 de minute de clocot pentru ca bulionul să fie gata.

reteta bulion
Foto: Unsplash.com

CONSERVARE şi PĂSTRARE

Pentru conservare se folosesc borcane curate, sterilizate, cu capace noi care se închid etanş.
Bulionul se toarnă fierbinte în borcane.

PONT: Pentru ca borcanele să nu crape de la căldură, fie le aşezaţi într-o tavă metalică, fie pe lama unui cuţit

Borcanele se închid bine şi apoi se pun la cuptor timp de oră, la temperatură de 90 – 100°C, pentru  sterilizare.

PONT: Se lasă la răcit în cuptor şi apoi se aşează borcanele în camară, la loc ferit de lumina soarelui.

 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
30 + 18 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.