Cum se pun roșiile la congelator pentru iarnă. Trucuri simple pentru a păstra prospețimea acestora

Rosii congelate

Bucătarul gospodar își face iarna provizii de gheață pentru vară, iar vara își pune la păstrare tot ce găsește în grădină sau pe tarabele din piețe.

Pe lângă borcanele cu ducețuri și gemuri, zacuscă, tocană de legume și murături, proviziile puse în congelator vor păstra prospețimea verii pentru mâncărurile de la iarnă.

Una dintre legumele pe care e bine să le aveți la congelator sunt roșiile, nelipsite din mâncărurile gătite.

Roșiile se pun ușor la congelare, iar în plus acesta este cel mai bun mod în care aroma lor  proaspătă poate fi păstrată peste iarnă.

Citește și: Iată câteva trucuri prețioase dacă vrei să păstrezi prospeţimea verdeţurilor peste iarnă

Cum congelați roșiile:

Puteți congela roșiile întregi sau cubulețe.

1.Roșii întregi congelate: După ce ați spălat și ați uscat roșiile, crestați-le puțin deasupra, apoile așezați în pungi de plastic resigilabile. Extrageți excesul de aer, sigilați-le și puneți-le încongelator. Este atât de simplu, rapid și usor!

Nu este nevoie să decojiți roșiile înainte de congelare. Pielița acestora se va da jos la fel de rapid și după decongelare.

2. Roșii cubulețe congelate: Dacă nu aveți foarte mult spațiu în congelator, puteți opta pentru tăierea roșiilor în cubulețe. În acest caz este bine să le decojiți de pieliță înainte de a le pune în congelator.

!!! Atenție, cel mai indicat este să puneți la congelat roșii coapte, dar care nu sunt foarte moi. De asemenea, aveți grăjă să selectați roșii mai mari, dar nu gigantice.

Citește și: Rosii în suc propriu pentru iarnă. Sunt un adevărat deliciu

Citește și: Cum păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Iată un truc genial de care nu ai mai auzit! – VIDEO

Ce puteți găti cu roșiile congelate

Congelarea roșiilor este o metodă foarte bună de conservare a acestora, însă textura lor nu va fi  la fel după ce acestea se vor dezgheța.

Din păcate, nu există nici o modalitate de a salva gustul proaspăt al roșiilor, însă congelate acestea pot fi folosite cu suuces în ciorbe, sosuri, ghiveci de legume și tocană.

Pe măsură ce fierbeți sosul sau friptura, toată apa suplimentară se va evapora, lăsând gustul proaspăt al roșiilor roșii.

Alternativ, puteți lua în considerare chiar și pregătirea unui sos de roșii pe care îl congelați în pungi sigilate.

Citește și: Cel mai tare truc! Ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator!?

Iată în acest video cum decojești pielița roșiilor înghețate:

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 24 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.