Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretele care îl fac cremos și extrem de delicios

reteta piure de cartofi
Sursa foto: pixabay.com

Când spui piure de cartofi spui, inevitabil, una dintre cele mai apreciate garnituri de la noi. Cartofii gătiți în acest fel sunt ușor de făcut, extrem de delicioși și foarte simplu de combinat cu diverse feluri de mancare principale. Îi folosim ca garnitură lângă copănele, tocăniță de porc sau alături de multe alte specialități.

Citește și: Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși 

Cu toate că, pentru ca să faci piure de cartofi nu pare o treabă prea grea, nu de puține ori ți s-a întâmplat să nu nimerești consistența dorită, piureul să nu fie suficient de cremos, sau chiar să rămână plin de cocoloașe.

reteta piure de cartofi
Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare

Însă de acum totul va fi mult mai ușor, deoarece avem pentru tine câteva sfaturi care te vor ajuta să faci un piure delicios de să te lingi pe detegete, care îți va aduce cu siguranță laudele familiei tale și a invitaților voștri.

Citește și: Motivul pentru care cămăşile de bărbați au nasturi pe dreapta şi cele de femei pe stânga 

Secretele celui mai delicios piure de cartofi

  • Fierbe cartofii la foc mediu, în apă cu sare
  • Adaugă în compoziție unt de cea mai bună calitate
  • Adăugă treptat lapte în timpul pasării
  • Laptele adăugat trebuie să fie rece
  • Nu folosi mixer sau robot – va deveni o pastă și nu un piure
  • Adăugă în compoziție două linguri de smântână
  • Poți folosi cu încredere cartofi roșii, aceștia absorb mai puțină apă
  • Scurge-i bine de apă
  • Cartofii se pasează în același recipient în care au fost fierți (căldura ajută la păstrarea consistenței lor)

Citește și: Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara. 5 trucuri pentru flori superbe

Spor la gătit piure de cartofi! Vă dorim poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
7 + 10 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.