Român stabilit în străinătate: „De asta nu mai vin, măh, în România!”

roman bagaje strainatate
Foto: pixabay.com

Probleme din România dar și capitolele la care suntem în urmă față de alte țări din Europa sau din lume sunt mult mai evidente în ochii românilor care trăiesc de câțiva ani în străinătate.  Iar situațiile absurde de care se lovesc acasă îi fac pe mulți, din păcate, să se bucure că au plecat din România sau să nu își mai dorească să se întoarcă să trăiască în țară. Este și cazul unui român stabilit în Norvegia, care a simțit pe pielea lui diferențele dintre Fiscul din Norvegia și cel din țara noastră.

Iar pățania i-a povestit-o unui prieten, pe Facebook. Mărturisirea bărbatului a fost făcută publică iar acum este virală pe internet.

“Bai, am uitat să-mi achit dările luna trecută la Fisc. Azi dimineață, a treia zi după termenul limită la care trebuia să virez banul, vin doi indivizi în costume închise la culoare, acasă la mine. Erau “portareii”. Eram gata să le spun că îmi achit contribuțiile în câteva ore ca uitasem, dar n-am mai apucat. M-au întrebat dacă îmi merg prost afacerile și dacă am nevoie de o scutire de maxim 6 luni la plată, atâta permite legea”, și-a început bărbatul povestea.

El a mai explicat că trebuia doar se semneze că dupa 6 luni va depune toate eforturile pentru a revei la zi.

“Fără penalități, fără amenințări, să decid cum mi-ar fi mie mai ușor… Am achitat – firește că aveau la ei POS-uri- și au plecat în treaba lor”, a mai spus bărbatul.

Făcând o comparație, el a adăugat că în România Fiscul i-a blocat contul chiar și pentru 30 de lei.

“Îmi amintesc cum în România mi-au blocat conturile pentru 30 de lei și mi-a luat două zile de alergatură între administrațiile financiare, Trezorerie s.a.m.d. ca să le deblochez (deși Fiscul român avea de fapt SĂ ÎMI DEA BANI pentru impozite plătite în avans minus contribuții restante).

De asta nu mai vin, mah, în România!”, a mai scris românul din Norvegia.

Potrivit unei postări publicate pe Facebook de Costin Staicu, citată de Business Magazin, textul aparține unui fost jurnalist român din Norvegia – proaspăt dublu cetățean româno-norvegian.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 8 = 15

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.