Făina 650, cea mai bună pentru aluatul de cozonac

Gospodinele sunt mereu în căutare de produse de calitate atunci când vine vorba de pregătit bunătăți pentru mesele speciale de sărbători. Libertatea.ro a întocmit o listă cu tipurile de făină pentru diferitele aluaturi.

Despre făina 650 se știe că are un conținut mai mare de gluten, fiind recomandată în pepararea aluaturilor care necesită dospire cum sunt pâinea, pizza, focaccia.

Tipurile de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care sunt făcute așadar, pot fi clasificate în funcție de produsele pentru care sunt destinate.

Cu făina de tip 000 puteți prepara aluaturi pufoase și aluaturi ușoare de patiserie.

Făina 480 (sau 450) este fină și este recomandată în produsele de patisserie, de obicei, această făină este folosită în patiserii.
Făina pentru prăjituri este făina de tip 550. Fiind mai dură, este recomandată pentru orice aluat de prăjituri, biscuiți, brioțe, pâine , tarte, foi de placintă, croissante.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
30 + 29 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.