4 destinații fabuloase din România care merită vizitate – Pentru o vacanță de ținut minte toată viață!

mocanita maramures viseu
Sursa foto: Mocăniţa Steam Train Facebook

Dacă ai ales să îți petreci vacanța de vară în România și ai nevoie de câteva idei pentru un concediu reușit, echipa Landia are pentru tine câteva sugestii extrem de interesante. Pentru că țara noastră are peisaje absolut fantastice, am ales acele zone în care, pe lângă atmosfera feerică creată de mediul înconjurător, locuitorii sunt extrem de ospitalieri, mereu cu zâmbetul pe buze!

Citește și: Este cea mai frumoasă cascadă din lume și se află în România! Tu ai fost aici?

1. Maramureș – plai cu flori

Când spui Maramureș spui peisaje încântătoare, localnici primitori – oameni absolut deosebiți-, porți tradiționale, biserici de lemn, meșteșuguri populare. Un loc în care timpul parcă s-a oprit în loc, care ține cu dinții să păstreze nealterate frumoasele tradiți populare românești.

maramures
Sursa foto: pixabay.com

Dacă ajungi aici nu rata o excursie cu Mocănița pe Valea Vaserului, vizitează Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana, dar nu uita nici de Memorialul Durerii.

Citește și: 12 locuri minunate de pe pământ care vor dispărea mai repede decât se credea 

Îndrăznește cu încredere să descoperi frumoase sate tradiționale precum Plopiș, Copalnic Mănăștur sau Șurdești. Aici vei întâlni o altă Românie. Una fabuloasă!

transalpina transfagarasan
Sursa foto: pixabay.com

2. Transilvania, tărâm de poveste

Dacă îți propui să îți petreci vacanța în Transilvania, trebuie să știi că este o destinație turistică de excepție, extrem de apreciată atât de români cât și de străinii care ne vizitează. Însă este atât de frumoasă și are atât de multe locații fascinante, încât nu îți vor ajunge doar câteva zile pentru a exploata fiecare colțișor al acestui tărâm de poveste.

castelul corvinilor hunedoara
Sursa foto: pixabay.com

Nu rata o vizită la Castelul Corvinilor, Cetatea Alba Carolina din Alba, Castelul Bran, satul Viscri, Salina Turda, Cetatea Sarmisegetusa Regia din Munţii Orăştiei, Grădina botanică Jibou sau la frumosul Castel Karolyi din Carei. De asemenea, dacă tot ai ajuns aici nu rata un popas în orașul Sibiu, Transalpina sau Sighișoara.

Sursa foto: pixabay.com

Și nu uita să privești mereu spre orizont! Vei putea admira peisaje greu de egalat!

Citește și: Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România

3. Bucovina, un loc mai aproape de divinitate

Când spui Bucovina spui inevitabil hrană pentru suflet. O destinație cu peisaje care îți taie respirația, dar care, prin bisericile și mănăstirile sale îţi încarcă bateriile, îți aduce mai mult liniște în gânduri şi te apropie de divinitate.

bucovina
Sursa foto: pixabay.com

Dacă alegi să îți petreci aici câteva zile din vacanță, nu rata Mănăstirea Putna, Mănăstirea Bogdana, Suceviţa sau Dragomirna. Trebuie să ajungi și la biserici pictate de pe lista UNESCO, la Muzeul Satului Bucovinean, dar și la Chilia săpată în stâncă a lui Daniil Sihastrul.

În Bucovina vei descoperi șa tot pasul minunățiile create din artă tradițională, dar și peisaje încântătoare.

bucovina
Sursa foto: pixabay.com / danfador

4. Delta Dunării – tărâmul dintre ape

Delta Dunării este unul dintre puținele locuri în care exploatarea turistică nu a distrus farmecul salbatic si natural al zonei. Când spui Delta Dunării spui pește, așa că nu rata cel puțin o sesiune de pescuit în acest tărâm magic!

Sursa foto: pixabay.com

Dacă ești turist în această zonă trebuie să vizitezi unul dintre puținele locuri din Europa unde trăiesc cai sălbatici: Padurea Letea. Nu rata frumoasele sate pescărești precum Mila 23 și bucură-te de acest loc în care natura a ales să fie pur și simplu spectaculoasă. O vacanță de ținut minte toată viață!

delta dunarii
Sursa foto: pixabay.com

România se poate lăuda și cu alte destinații spectaculoase. Te invităm să completezi lista cu destinațiile pe care le consideri fabuloase și care merită vizitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.