Zacusca de vinete. Reteta traditionala pentru cea mai delicioasa zacusca

Zacusca de vinete cu ardei si rosii

Zacusca de vinete este una dintre vedetele cămării, presupune puţină muncă, deși, la prima vedere, procesul pare destul de complicat. Nimic nu se compară însă cu satisfacţia lucrului bine făcut, unde mai pui că este şi foarte gustoasă.

Vă prezentăm reteta simplă și delicioasă de zacuscă de vinete cu rosii și ardei:

Ingrediente pentru zacusca de vinete:

– Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg
– Ardei și gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg
– Ceapă – 2 kg
– Suc de roşii – 3 l
– Ulei de floarea soarelui – 500 ml
– Sare – 3 linguri sau după gust

Citește și:  Rosii în suc propriu pentru iarnă. Sunt atât de bune că dispar de pe masă imediat!

Mod de preparare Zacusca de vinete:

Pasul 1:
– Coaceți vinetele pe tablă, le curățați și le scurgeți bine.
–Coaceți ardeii și gogoșarii, presărați sare, îi lăsați sub un capac și curățați bine de piele și semințe.
–Dacă nu aveți bullion gata preparat, treceți prin mașina de tocat sau robot 3 kg roșii pe care le veți folosi în zacuscă.

Pasul 2.

Tocați ceapa mărunt într-un robot de bucătărie sau în mașina de tocat carne. Încingeți bine uleiul într-un vas mare, puneți ceapa și o lăsați la călit, amestecând periodic.

După aproximativ 15 minute, adăugați sucul de roșii, amestecați și lăsați să fiarbă încă vreo 15 minute împreună.

În acest timp, dați vinetele și ardeii prin robot sau mașina de tocat carne.

Citește și: Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă

Pasul 3.

Într-un alt ceaun mai mic sau tigaie adâncă turnați puțin ulei, vinetele, ardeii și le lăsați să se calească vreo 15 minute împreună. Turnați amestecul de vinete în ceaunul cu ceapă și bulion.

Pasul 4.

După ce toate sunt adunate în același vas, amestecați, potriviți de sare și când începe să fiarbă bine faceți focul mic și lăsați vreao 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic.

Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine.

Zacusca de vinete este gata atunci când devine lucioasă, uleiul iese la suprafața și este densă.

Citește și: Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși

Pasul 5.

Turnați zacusca de vinete așa fierbinte în borcanele curate și uscate din timp, după ce au fost sterilizate la cuptor cam 30 de minute, la 150 grade.

Aveți grijă să nu le umpleți prea tare, lăsați cam 1 cm liber de la gura borcanului.

Poftă bună! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 6 = 8

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.