Reteta de rosii in suc propriu pentru iarna. Rosiile in suc propriu sunt una dintre vedetele cămării și din deliciile iernii.
Dacă nu ai încercat până acum, profită de oferta bogată de roșii și sigur vei fi cucerit de simplitatea rețetei și de gustul incredibil.
Ingrediente pentru rosii in suc propriu:
– 2 kg roșii
– 3 linguri cu vârf de sare de bucătarie
– verdețuri
Mod de preparare rosii in suc propriu:
Spălă bine roșiile, taie-le bucățele mai mari și amesteca-le cu sare și cu verdețuri (pătrunjel, leuștean, mărar – cum îți place). Lasă-le timp de 10 minute să stea așa, pune-le în borcane, îndeasă-le și pune sucul pe care l-au lăsat peste ele.
Strânge capacele bine și fierbe-le în bain-marie 30 de minute, din momentul în care a început apa să fiarbă.
Roșiile astfel conservate merg foarte bine la supe, ciorbe, sosuri sau în orice mâncare cere roșii.
Landia.ro îți mai recomandă:
- Cea mai bună rețeță de castraveți murați în oțet pentru iarnă. Secretul care îi face tari, crocanți și delicioși
- Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă
- Așa se face cel mai bun PORUMB FIERT! Toate gospodinele trebuie să știe acest truc