Atunci când vine vorba despre paste, italienii au un adevărat ritual, și totul se face conform tradițiilor. Mai ales că orice abatere de la reteta si modul de preparare traditionale au un impact major asupra gustului.
Așadar, dacă vrei să mănânci paste precum italienii trebuie să știi că ei respectă cu sfințenie modul de preparare, ingredientele, și chiar și felul în care sunt aranjate in farfurie.
Citește și: Așa faci cele mai fragede șnițele de pui! Secretul pe care nu ţi l-a spus nimeni până acum
Însă cu toții ne-am dorit cel puțin o dată în viață să putem găti pastele mai rapid, mai ales când foamea e mare și răbdarea e mică!
Un bucătar a dezvăluit care sunt micile sale secrete ce îl ajută să obțină mai repede preparatul preferat al italienilor, potrivit a1.ro.
Citește și: Rețeta pentru cea mai bună OMLETĂ GRECEASCĂ. Ingredientul care-i dă tot gustul! E nemaipomenit de bună!
Iată care sunt cele trei reguli de aur pentru ca pastele să fiarbă de două ori mai repede:
- Tigaie, nu oală. Suprafața întinsă va permite apei să fiarbă mai repede.
- Pune apă rece peste ele, ca să nu înceapă să se lipească, si abia apoi pune-le la fiert.
- Pune pastele în apă înainte ca aceasta să înceapă să fiarbă.
Citește și: Visine in sirop propriu, ideale pentru prăjituri și torturi