Așa faci cele mai fragede șnițele de pui! Secretul pe care nu ţi l-a spus nimeni până acum

Cui nu-i plac șnițelele? Poate doar vegetarienilor! 🙂 Șnițelele din pui (si nu doar din carne de pui) sunt extrem de iubite de români, acest preparat fiind nelipsit de pe mesele noastre de sărbătoare. Fie că sunt preparate ca aperitive pentru platouri, fie alături de garnitura pentru felul doi, toată lumea a mâncat cel puțin o dată șnitel..

Ce este șnițelul

Șnițelul este o gustare preparată din carne fără os, subțiată cu un ciocan de bătut carnea, trecută prin ou, făină și uneori pesmet și mai apoi prăjită. Carnea poate diferi de la țară la țară folosindu-se vită, miel, curcan, pui sau porc. Șnițelul este un preparat tradițional austriac, numit în țara natală ”șnitel vienez” și se servește cu o felie de lămâie și cu salată de cartofi sau cartofi cu pătrunjel și unt. Face parte din cultura culinară austriacă și cea germană, explică agerpres.ro. 

Șnițel varianta românească

Românii pregătesc șnițelul în același mod ca și austriecii, însă în țara noastră diferența este dată de faptul că românii folosesc aproape orice tip de carne, iar de multe ori acest fel de mâncare este gătit fără pesmet, carnea este dată doar prin ou și făină și apoi este prăjită.

Iată mai jos o rețetă de șnițel despre care mulți spun că este cel mai delicios:

Ingrediente șnitel:

  • 4 bucati carne pui / vită / curcan
  • Faina
  • Două ouă
  • Pesmet
  • Unt
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Cum se prepară șnițelul:

Carnea se taie felii subțiri după care se bate. Se pune sare, piper, se da întâi prin făina, apoi prin ou și la final prin pesmet. Se pune în uleiul încins, și se prajeste pe ambele parti, până se rumenește.

Atenție! Pentru a obține o crustă crocantă avem pentru tine un sfat extrem de imortant: inainte de a pune carnea, uleiul trebuie să fie foarte bine încins.

PONT 1: Când bateți carnea începeți întotdeauna dinspre centru si continuati spre margini.

PONT 2: Atunci când dați carnea prin pestet, nu o apăsați, ci ușor treceți bucata de carne prin această compoziție.

PONT 3: Pentru un gust autentic de șnitel vienez, în timpul prăjirii cărnii adăugați în ulei puțin unt.

PONT 4: Șnițele prăjite se scot pe șervețele absorbante, pentru a scăpa de excesul de ulei care a rămas pe ele.

Se serveste cu lamaie si salata de cartofi, cartofi natur, prăjiți, sau cu orice alt tip de garnitură.

Șnițelele se pot consuma atât carne cât și după ce s-au răcit.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 9 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.