Astăzi am pregătit pentru tine rețeta unei omlete extrem de simple, cu o textură cremoasă, gata în 5 minute. Este ideală pentru micul dejun, toți membrii familiei tale o vor considera un deliciu!
Omleta a fost inventată de francezi, dar astăzi este consumată în întreaga lume sub diferite denumiri și cu o mulțime de adaosuri care mai de care mai apetisante.
Astfel, în cazul de față trebuie să știi că această rețetă este o îmbunătățire a rețetei de omletă simplă, pe care grecii o adoră!
Citește și: Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți
Ingrediente OMLETA GRECEASCĂ
- 1 linguriță de unt de calitate
- 2-3 ouă
- 1 linguriță apă minerală
- piper (indicat piper proaspăt măcinat)
- puțină sare
- 80-100 gr branză feta fărâmițată
Cum se prepară OMLETA GRECEASCĂ
1. Se bat bine ouăle cu piper.
2. Se adaugă o linguriță de apă minerală și se continuă mixarea
3. Se pune untul la încins în tigaie iar apoi se adaugă ouăle.
4. Omleta se întoarce din când în când. După ce prinde o culoare ușor rumenă, se presară branza feta.
E gata în aproximativ 3-4 minute. Prntru o aromă specială, serviți omleta cu ceapa verde, potrivit allrecipes.com.
Citește și: Visine in sirop propriu, ideale pentru prăjituri și torturi
PONT 1! Cei mai îndrăzneți dintre dumneavoastă pot adăuga în compoziția omletei grecești ceapa și roșii tăiate cuburi, dar și măsline! Rezultatul va fi un deliciu!
PONT 2! Gătiți acest preparat cu regularitate! Cu cat preparati mai des aceasta mancare, cu atat va va iesi mai bine.
PONT 3! Pentru un gust bun și o textură pe măsură, aveti nevoie de o tigaie foarte bună, de care să nu se lipească omleta. De aceea, cel mai indicat este să folosiți o tigaie din aluminiu.
PONT 4! Specialiștii în gastronomie susțin că ce mai indicat este ca omleta să nu fie făcută din mai mult de trei – patru ouă!
Vă dorim poftă bună! Dacă știți și voi alte rețete de omlete pe care le-ați încercat și care au un gust special nu ezitați să ni le scrieți la comentarii!