Ciorba de perisoare. Ciorbele sunt recomandate inclusiv de nutriționiști ca fiind alimente complete și echilibrate, care ne hidratează, ne hrănesc și ne ajută să ne menținem silueta în același timp. Deși cei mai mulți obișnuim să mâncăm mai multe ciorbe când este frig, acestea sunt recomandate să fie consumate calde și vara.
Vă prezentăm azi o rețetă ardelenească pentru ciorba de perisoare, așa cum a fost dezvăluită de o gospodină, care nu va fi refuzată de niciun membru al familiei.
Citește și: De ce să mănânci ciorbă! Este cel mai complet și mai echilibrat aliment recomandat de nutriționiști!
Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:
– 600 g carne măcinată
– 2 cepe
– 3 morcovi
– 1 ardei
– 1 fir de păstârnac
– 1 ţelină mică
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 1 gulie
– 1 roşie mare
– 6 linguri de orez
– 2 ouă
– 1 linguriţă de boia de ardei dulce
– 200 g de smântână (se poate și fără)
– pătrunjel, leuştean
– sare, piper, oţet sau zeamă de lămâie
Citește și: Gulas unguresc la ceaun. Secretele rețetei tradiționale
Cum prepari ciorba de perisoare:
Pasul 1: Curățați, spălați și apoi tăiați în cuburi mici morcovii, ardeiul, păstârnacul, gulia, pătrunjelul și ceapa;
Pasul 2: Puneți toate legumele într-o oală cu 4 litri de apă și le dați la fiert;
Pasul 3: Separat, puneți la fiert 500 ml de apă, în care adăugați 3 linguri de orez când dă în clocot. Îl opăriți două minute, după care îl puneți sub jet de apă rece.
Pasul 4: Amestecați carnea tocată, orezul prefiert, albușurile de la cele două ouă, o ceapă mărunțită, pătrunjel, boia de ardei dulce, sare şi piper pentru a pregăti perișoarele. Perișoarele trebuie să fie cât mai mici.
Citește și: Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretele care îl fac cremos și extrem de delicios
Pasul 5: Când legumele din oala mare au dat în clocot, adăugați peste ele cele 3 linguri de orez rămase, iar apoi perișoarele.
Pasul 6. Ciorba se lasă pe foc circa 20 de minute, după care se adaugă roșia tăiată cubulețe mici.
Pasul 7: Mai lăsați să fiarbă maxim 10 minute, după care opriți focul și adăugați pătrunjelul.
Pasul 8: Când se răcește ciorba, se adaugă smântâna amestecată cu cele două gălbenușuri rămase. Smântâna nu este obligatorie! Puteți să o consumați și fără!
Citește și: Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă
Pasul 9: Se acrește după gust cu oțet sau zeamă de lămâie și se adaugă sare și piper după gust.
Pasul 10: Nu vă rămâne decât să savurați ciorba de perisoare cu un ardei iute!
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta de ciorba de perisoare, citește mai multe REȚETE AICI.