Acesta este cel mai complet și mai echilibrat aliment recomandat de nutriționiști! Este dietetic și ieftin

supa de cartofi
Sursa foto: Pixabay.com

Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic explică care este cel mai sănătos aliment, pe care oricine îl poate prepara acasă.

Este vorba despre tradiționala ciorba de legume sau supă, despre care Mihaela Bilic spune că ar trebui consumată cât mai des, fiind recomandată inclusiv la dietă.

Alături de un ardei iute, ciorba face minuni. Doar să nu-i adaugați ulei sau smântână!

„Există un aliment care, din fericire, face parte din tradiția culinară a românului însă și-a pierdut locul de cinste la masa noastră. Este vorba de banala ciorba/supă gătită din ce în ce mai puțin din păcate, chiar și în familiile unde există copii”, spune nutriționistul.

Aceasta a precizat că nutritioniștii din toată lumea au recunoscut că ”de la supă încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție”.

Citește și: Reteta pentru cea mai buna ciorba de perisoare dezvăluită de o gospodină din Ardeal. Nu te mai saturi de ea!  

De exemplu, spune Bilic, în Franța masa de seară nu se numește cină ci „souper” deoarece există obiceiul ca seara să mănânci doar o supă.

Tot supa, ca unic fel de mâncare, se servea și la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ”restaurarea” puterii de muncă.

Ciorba, un aliment complet

”În România orice gospodină știe că nimic nu satură mai bine și nu e mai economicos decât o oală de ciorba. Iar dacă ați făcut armata sau ați mâncat la autoservire și voi știti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan”, mai menționează Bilic.

Nutriționistul a a precizat că din punct de vedere nutritiv ciorba este un fel de mâncare completă și echilibrat.

Și asta pentru că avem în ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau pește si multă apă. Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii.

Citește și: De ce recomandă nutriționiștii să mâncăm slanina. Beneficiile surprinzătoare

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pepene roșu cu sâmburi

„V-ați dat seama că nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grăsime la suprafață si nici de cea în care punem 4 linguri de smântână”, a spus Bilic.

”Fie că e de legume sau are și carne, fie că o mâncați caldă sau rece, fie că e acră sau dulce, reconsiderați ciorba/supa în alimentația zilnică. E cea mai simpla formă de a consuma legume în cazul copiilor și bătrânilor, e făcută în casă de mâna voastra și ține câteva zile” – a explicat Bilic avantajele ciorbei.

Ciorba satură mai mult decât alimentele consumate separat

Nutriționistul a menționat că marele avantaj al ciorbei este faptul că satură și ține burta plină timp de 2-3 ore.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ţuică de prune? Vei fi uimit!

Citește și: 7 alimente interzise pe care nu ar trebui să le refuzăm

„Dacă se urmărește ecografic timpul de golire al stomacului se observă o întârziere de 30% în cazul supei comparativ cu situația în care alimentele ar fi consumate separat. Deci supa ține de foame mai bine decât dacă am mânca o bucățică de carne cu legume și cartofi și am bea un pahar de apă. Această curiozitate nu a putut fi explicată, însă este un lucru cert: mixate între ele, ingredientele din ciorbă stau mai mult în stomac! Nu ne rămâne decât să profităm, dacă ținem la siluetă”, a mai arătat reputatul nutriționist.

Mihaela Bilic recomandă o porție generoasă de ciorbă aburindă, ca fel unic pentru oricare din mese, iar lângă ea un ardei iute care intensifica arderile și accelerează metabolismul cu 25% timp de 3 ore după masă.

Poftă bună! 🙂

Citește și: Buruiana-minune pe care noi o aruncăm e folosită de străini în salate și medicamente. Iată 5 proprietăți miraculoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 8 = 17

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.