10 întrebuințări uimitoare ale bicarbonatului de sodiu. Ce minuni poți face cu banalul praf din bucătărie

bicarbonat de sodiu - ingrijire picioare
Sursa foto: Royalty-Free/Corbis

Banalul bicarbonat de sodiu este nelipsit din bucătăria oricărei gospodine. În timp, s-au descoperit o mulțime de întrebuințări, astfel încât poate fi folosit cu succes în cele mai neașteptate situații.

Îl putem folosi în afecțiuni digestive, înţepături de insecte, pe post de deodorant, pentru albirea dinților, dar și pentru a face curățenie în casă.

Landia.ro vă prezintă 10 întrebuințări uimitoare ale bicarbonatului de sodiu:

1.Dinți mai albi. Dacă pui bicarbonat de sodiu pe periuţa de dinţi şi te speli 2-3 zile la rând, dinții tăi vor fi vizibili mai albi. Poți amesteca și pasta de dinți cu bircarbonat.

2.În cazul unor afecțiuni digestive, bicarbonatul de sodiu neutralizează imediat acidul din stomac. De asemenea, bicarbonatul de sodiu mai poate elimina senzaţia de balonare şi flatulenţa.

Citește și: Pulverizează alcool sanitar pe pat, iar a doua zi vei fi uimită de efect. Trucuri utile

3.Pentru o respirație proaspătă, clătiți gura cu un pahar cu apă în care ați pus puțin bicarbonat de sodiu.

4.Calmează pielea arsă. Dacă ați stat prea mult la soare, bicarbonatul vă vine în ajutor. Adăugaţi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu într-o cadă cu apă călduţă, apoi intraţi în cadă şi rămâneţi 10-15 minute. Când ieşiţi din apă, lăsaţi pielea să se usuce în mod natural, pentru ca bicarbonatul de sodiu să acţioneze asupra pielii ca un balsam calmant.

5.Dacă înmuiați picioarele în apă cu bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei de mentă, scăpați de mâncărimi și de mirosul neplăcut al picioarelor.

Citește și: Trucul simplu și ieftin care te ajută să scapi de zgârieturile și petele de pe mobilă. Efectul este uimitor!

6.Bicarbonatul e bun și pe post de deodorant. Amestecă 3 linguri de bicarbonat cu 3-5 picături din uleiul esenţial pe care îl preferi, iar deodorantul este gata. Aplică-l cu u burete cosmetic la subraţ şi nu ai nevoie de alte deodorant pline de chimicale.

7.Scăpați de senzația de mâncărime și durere în locul în care ați fost înțepat de țânțar, dacă veți aplica o priză de bicarbonat de sodiu înmuiat în puțină apă.

8.Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale bicarbonatului de sodiu este de a spăla fructele şi legumele cu el. Este natural, uşor şi eficient.

Citește și: Cum să alegi un pepene dulce fără să-l tai. Trucuri pe care țăranii nu ți le vor spune niciodată!

9.Dacă nu mai știți cum să înlăturați mirosul de pește sau usturoi de pe mâini după pregătirea bucatelor, spălați mâinile cu o linguriță de bicarbonat de sodium și gata!

10.Adăugați o linguriţă de bicarbonat în vaza cu flori şi acestea vor rămâne proaspete mai mult timp.

! Acest articol are doar un rol informativ. Pentru problemele de sănătate pe care le aveți, vă recomandăm să vă adresați unui medic specialist.

Landia.ro îți recomandă și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 9 = 17

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.