Locul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare an

slanic
Surs foto: one.ro

Salina Slanic, din statiunea cu acelasi nume din Prahova, detine cateva superlative importante. Salina este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare exacavata fiind de 2.9 milioane de metri cubi, si detine cel mai pur aer de pe planeta, lipsit aproape complet de radiatii si poluare, srie one.ro. 

Aflata la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti si 44 km de Ploiesti, statiunea Slanic este o destinatie recunoscuta pentru activitatea balneoturistica inca din anul 1853, cand a fost declarata statiune turistica de interes national.

slanic Prahova
Sursa foto: mobilamega.ro

Printre superlativele Salinei Slanic, cel mai important obiectiv turistic, dar si de sanatate din statiune, se numara un volum imens de sare excavata, care a dus la crearea unor cavitati cu volume gigantice, respectiv 14 camere cu profil trapezoidal avand circa 80.000 de metri patrati, mai precizează sursa citată.

Citește și: Orașul din România care are străzile pavate cu aur. „Oriunde ai păşi, sigur găseşti aur” 

Mina deschisă vizitării are un microclimat constant. Temperatura este de circa 13 grade Celsius, umiditatea aerului de 60%, iar aerosolii salini au efecte terapeutice asupra sănătății, scrie Observatorulph.ro.

muntele de sare
Sursa foto: Slanic, Prahova Facebook

Cu toate că cea mai mare salina din Europa ar avea nevoie de investiți, precum cele de laTurda si Praid, Salina Slanic inregistrează zilnic aproximativ 3.500 de vizitatori, iar în 2015, profitul a depasit 1,8 milioane de euro.

Citește și: Orașul în care toată lumea umblă goală. Ce se întâmplă aici în fiecare vară

În Prahova sunt două staţiuni turistice renumite pentru lacurile cu o concentraţie foarte mare de sare: zonă turistico-balneară de la Slănic și minunea naturală de la Telega.

Lacul de la Telega este considerat, aşa cum susţin autorităţile locale, pe locul al II-lea în Europa pentru proprietăţile curative şi pe locul V pentru concentraţia de sare şi lacurile din staţiunea Slănic. Curele le  sunt recomandate în special celor care vor să-şi trateze afecţiunile reumatice, dar bogăţia de minerale din apă are cu mult mai multe indicaţii terapeutice.

Citește și: Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale. Deţine proprietăţi unice în întreaga Europă – GALERIE FOTO 

Nămol și lacuri sărate

Cea de-a doua zonă turistico-balneară din Prahova se află la Slănic. Aici sunt mai multe lacuri sărate amenajate de societăţi private care oferă o gamă mai largă de posibilităţi de tratament. Aici puteţi beneficia şi de proprietăţile curative ale nămolului sapropelic, recomandat pentru terapia în afecţiunile ginecologice, scrie adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.