Cum poți să scapi de praful din casă pentru totdeaună! Uite câte greșeli făceai fără să îți dai seama

cum scapam de praf pentru totdeauna

Esști o gospodină desăvârșită și îți place să ai casa mereu curată. Speli, cureți și împrospătezi regulat toate suprafețele din casă, de la obiecte sanitare, bucătărie, sufragerie și dormitor. Chiar poți spune că aspiratorul este unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi și nu te culci liniștită până când nu știi că în chiuvetă nu a mai rămas nicun vas nespălat.

Însă în ciuda faptului că ții foarte mult la ordine și curățenie, aspiri și stergi praful cel puțin de două ori pe săptămână, ai mereu impresia că, oricât de mult te-ai strădui să îl îndepărtezi, acestea se așează automat în urma ta.

Și chiar ți s-a întâmplat ca după ce ai terminat curățenia, odată întoarsă în punctul din care ai început, să constați că parcă praful e înapoi de unde l-ai șters.

Ei bine, pentru toate aceste neplăceri am putea avea o explicație. Și nu este vorba despre faptul că nu ai folosi cele mai bune ori scumpe produse pentru curățenia casei.

Citește și: Speli puiul crud înainte să îl găteşti? De ce să nu mai faci asta niciodată! 

Mai exact, s-ar putea ca tu și cei din familia să aveți anumite obiceiuri sau să faceți, chiar și neintenționat, anumite greșeli care însă, odată conștientizate, nu sunt așa de greu de evitat. Iată cum poți să ai casa mereu curată în doar câțiva pași.

Cum scăpăm pentru totdeauna de praful în exces din casă

Praful trebuie șters de sus în jos, și nu invers. Începe cu candelabrele și obiectele de mobilier de la înălțime, iar apoi continuă cu cele de jos. Ultimul element care trebuie curățat este pardoseala.

Obișnuiește-te să nu mai intri încălțată în casă! Nici tu, nici musafirii, nici cei dragi. Asigură-te însă că oricine calcă pragul locuinței tale va primi la intrare o pereche de papuci.

Schimbă covorul cel puțin o dată la șapte ani. Chiar dacă îl duci la spălat regulat, covorul este un adevărat cuib al prafului. În plus, în timp, acesta se va degrada și va începe să se scămoșeze.

Citește și: Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani 

Schimbă regulat filtrele de la aerul condiționat. Fiecare are un termen de înlocuire sau curățare. Cu siguranță nu vrei ca, odată cu aerul rece, acesta să îți răspândească praf în întreaga casă.

Schimbă saltelele o dată la trei ani. Știm că este o cheltuială în plus dar nu poți risca să dormi la nesfârșit pe un pat de praf.

Dacă stai într-o zonă aglomerată, și sute de mașini trec pe sub geamul locuinței tale, ar fi bine să nu aerisești decât seara. Astfel, reduci pe cât posibil șansele ca praful de pe stradă să își facă loc pe mobila ta!

Hainele murdare se țin într-un coș special pentru rufe de spălat. Nu le lăsa răspândite prin toată casa.

Aruncă sau depozitează în cutii bine sigilate obiecte precum revistele vechi, casetele video sau audio din perioada adolescenței sau discurile de vinil. Sunt doar un magnet pentru praf, iar având în vedere cât de des le folosești pot fi păstrate bine și în podul casei sau într-un colț, într-o cămară. La fel trebuie să procedezi cu toate obiectele vechi, inclusiv haine pe care nu le-ai purtat deloc în ultimii doi ani.

Citește și: Spune adio petelor galbene de pe bluze și cămăși! Cum scoți petele de transpirație de pe haine 

Nu îți aglomera casa cu prea multe obiecte de mobilier sau decorative. Iar de bibelouri ori macrameuri nici nu mai poate fi vorba! Decorează-ți încăperile în stil modern și minimalist, folosește cât mai puține covoare. Evită să ai prea multe obiecte la vedere, draperii grele dar și mobilierul sculptat.

Evită să depozitezi pe mobilă diverse cutii sau recipinte. Dacă chiar vei avea nevoie de ele, pliază-le și păstrează-le într-o cutie bine închisă sau într-un sac.

Dacă ai o bibliotecă plină cu cărți, cel mai bine este să le aspiri fără jenă. Este cea mai bună modalitate prin care poți să scapi de praful de pe ele!

Așternuturile trebuie înlocuite o dată pe săptămână. Nu lăsa la vedere lenjeriile de pat curate, pentru că astfel se va depune praful pe ele.

Citește și: Cum să cureți ușor geamul de la cuptor. Faci cuptorul lună și bec cu aceste ingrediente BIO pe care le ai acasă 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


7 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.