Speli puiul crud înainte să îl găteşti? De ce să nu mai faci asta niciodată!

carne de pui
Sursa foto: pixabay.com

Îți place să îți petreci timpul în bucătărie și îți place să gătești pentru familia ta! Prepari rețete care mai de care mai sofisticate, iar la finalul zilei primești laude de la toți cei dragi! Insă cum ar fi dacă ți-am spune că unele obiceiuri pe care le ai atunci când gătești nu sunt atât de sănătoase, și, în plus, chiar îți fac mai mult rău decât bine? Atât ție, cât și membrilor familiei care consumă tot ce gătești!

Nu vrem să te speriem, dar trebuie să știi că unele obiceiuri aparent nevinovate te expun la un pericul destul de mare. Dar iată despre ce este vorba!

Citește și: Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani 

Multe gospodine au obiceiul să spele puiul crud înainte să înceapă să îl gătească. Mai mult decât atât, cele mai multe dintre femei pun carnea la spălat sub jetul puternic al robinetului de la bucătărie! Majoritatea sunt convise că prin acest procedeu vor preveni contaminarea mâncării, însă, potrivit experților, adevărul este cu totul altul!

Mai exact, potrivit specialiștilor de la Agenția pentru Standarde Alimentare puiul crud nu ar trebui spălat niciodată, pentru că, în acest fel, riscăm să împrăștiem în bucătărie bactriile care pot sta pe suprafața cărnii. Bineințeles, aici ne referim la carnea de pui cumpărată de la magazin.

Citește și: Top 7 locuri cu apa termala unde te poți răsfăța în această vară

Pericolul apare în momentul în care bacteriile de pe pui sunt răspândite pe toată suprafața cărnii, și astfel crește riscul ca cei care consumă ulterior acest aliment să se infecteze cu salmonella sau campylobacter, două bacterii foarte periculoase, care pot fi găsite în puiul crud. Mai exact, aceste două bacterii sunt principalii germeni responsabili pentru contăminarile care apar în industria alimentară. Și nu doar la noi în țară, ci în întreaga lume!

Citește și: Noul Saint Tropez al Europei se află în România. Are una dintre cele mai frumoase plaje din lume și e plină de străini 

Mai mult decât atât! Dacă credeți că dacă utilizați apă caldă / fierbinte de la robinet nu greșiți atât de mult, greșiți oricum! Asta deoarere apa de la robinet nu are o temperatură suficient de ridicată pentru a elimina aceste bacterii.

Pe de altă parte, apa nu are nicio putere în fața acestor bacterii, singura modalitate prin care știm că aceste bacterii infecțioase sunt ucise este prin gătirea alimentelor.

Ce ai de făcut în acest caz? Spală carnea doar dacă are urme vizibile de murdărie! În rest, odată cu gătirea suficientă a acesteia se vor rezolva și celelalte probleme!

Citește și: Nu o să îți vină să crezi ce job are această tânără superbă. Cum se îmbracă atunci când merge la serviciu – GALERIE FOTO

O altă modalitat, dar nu la fel de sigură, este înghețarea cărnii, însă de cele mai multe ori gospodinele preferă să achiziționeze care proaspără, refrigerată.

Agenții patogeni, acești microbi precum salmonella provoacă simptome precum crampe abdominale, greață, diaree, febră și vomă. Infecția cu Campylobacter este ceva mai serioasă și poate cauza dureri abdominale extreme.

Citește și: Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani 

La orice semn de boală este indicat să vă prezentați la medicul de familie. În funcție de gravitate simptomelor acesta va știi să vă prescrie tratament sau vă va îndruma spre alți specialiști care să vă facă bine!

Citește și: Evită-le de azi! Greșelile de igienă intimă pe care toate femeile de fac în timpul verii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


7 + = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.