Verifică dacă speli corect vasele. Greșeala din bucătărie care ne îmbolnăvește

Cum se curata tocatorul din lemn
Sursa foto: pixabay.com / congerdesign

Tocatoarele din lemn sunt unele dintre cele mai folosite ustensile din bucatarie, însă pe măsură ce le folosim capătă un miros și un aspect neplăcut. În plus, oamenii de știință au dovedit că pe tocătoarele de lemn pe care le folosim atunci când vrem să tăiem sau feliem diferite ingrediente din bucătărie ajung să se adăpostească de două ori mai multe bacterii decât pe colacul de la toaleta din baie. Așa că este foarte important să acordăm o atenție sporită acestul obiect extrem de util în bucătărie, și să avem grijă când și cum îl curățăm.

Citește și: Ce se întâmplă dacă torni sare în scurgerea de la chiuvetă. Răspunsul te va uimi 

Tocătoarele din lemn sunt foarte eficiente deoarece pe ele tăiem carnea, fructele sau legumele. Le folosim atunci când facem salate sau pur și simpu tocăm ingredientele pentru supe, ciorbe sau tocănițe. Încă tocătoarele din lemn ascund un secret destul de… murdar. Acestea conțin de până la 200% mai multe bacterii decât sunt pe vasul de la toaletă. Fapt ce îți poate pune sănătatea în pericol. Atât a ta cât și a celorlați membri ai familei tale. Iar explicația este una extrem de simplă.

Citește și: Un truc util în bucătărie: Ce trebuie să pui în apa în care fierbi ouă pentru a nu se sparge coaja

Cum se spală tocătorul din lemn

Tocătorul din lemn nu trebuie spălat la fel ca și celelalte vase din bucătorie, respectiv cu apă fierbinte și detergent special. Potrivit Daily Mail, în acest fel detergentul nu poate pătrunde în partea mai rece a obiectului, și astfel bacteriile nu sunt îndepărtate și rămân pe el o perioadă îndelungată.

Cel mai bine este să-l clătiți sub un jet puternic de apă rece imediat ce l-ați folosit. Pentru a îndepărta petele pe care le capătă în timp din cauza legumelor roșii sau a celor verzi,  puteți încerca să ștergeți tocătorul cu o lavetă îmbibată în sare sau bicarbonat de sodiu. În cazul în care îl folosiți pentru a felia carnea, o dezinfectare destul de eficientă este obținută atunci când curățați tocătorul cu oțet alb. Oțetul va fi eficient și în îndepărtarea mirosurilor care ar putea rămâne impregnate pe obiectul din lemn.

Cu toate acestea, pentru siguranța dumneavoastră, este bine să schimbați periodic tocătorul pe care îl utilizați. Pe lângă că veți fi ferită de diferite afecțiuni, veți aduce și un suflu și un aer proaspăt în bucătărie.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
6 + 26 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.