Toată lumea încearcă să-și păstreze locuința curată și igienică, în special în locuri precum baia sau bucătăria, unde se regăsesc cele mai multe bacterii. Pentru că detergenții nu sunt întotdeauna utili, este bine să știm că există și soluții la îndemână care te vor ajuta să ai o baie curată.
Pentru a curăța murdăria și a dezinfecta toaleta cu oțet, ai nevoie de următoarele:
- – Un pahar de oțet de 9%
- – Bicarbonat de sodiu sau iod
Cum să procedezi, varianta cu bicarbonat de sodiu sau iod:
Încălzește un pahar de oțet la 40 ° C, apoi amestecă-l cu bicarbonat. Pentru 200 de grame de oțet, ai nevoie de 1 lingură de bicarbonat. Dacă utilizezi iod, proporția este de 1 la 1.
După ce ai preparat soluția, torni amestecul rezultat în rezervorul de toaletă timp de mai multe ore. Îți recomand să faci acest lucru seara, astfel încât soluția să rămână în vasul pe care îl cureți toată noaptea. Pentru a îmbunătăți rezultatul, poți repeta procedura de mai multe ori.
Citește și: Curăță interiorul mașinii cu soluții pe care le ai în casă. Trucuri la îndemâna oricui
Rețeta fără bicarbonat:
Golește rezervorul de apă și închide robinetul. Șterge suprafața interioară a rezervorului cu o cârpă uscată și aplică o cârpă umezită bine cu oțet în zona murdară. După 2-6 ore, poți curăța murdăria cu o racletă. Ai grijă să nu fie metalică ca să nu strici cumva vasul!
Soluţia astfel preparată va dizolva calcarul depus pe pereţi, va înlătura rugina şi va distruge bacteriile existente. Repetă procedeul de două ori pe săptămână pentru a ține departe murdăria!
Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat
Citește și: Cum poți să scapi ușor de țânțari și muște. Cel mai mare coșmar al verii ia sfârșit!
Cu aceste soluții poți desfunda chiar și canalizarea de la baie sau bucătărie!
De asemenea, trebuie să știi că oțetul este folosit și pentru a înlătura mirosurile neplăcute. Dacă nu reușești să scapi de mirosul găleții de gunoi, o poți spăla cu ajutorul unei soluții formate din jumătate de cană de oțet fierbinte și două linguri de bicarbonate. La final o clătești, iar mirosul greu va devein o amintire.
Care sunt proprietățile oțetului în lupta cu murdăria:
- -Dizolvă calcarul
- – Dezinfectează
- – Curăță piesele metalice de rugină
- – Elimină mirosurile neplăcute
- – Curăță și dezodorizează frigiderul
- – Ucide bacteriile care cauzează dizenteria și E. coli