Petele de rugină reprezintă o problemă care apare atât în cazul căzilor și a chiuvetelor mai vechi, dar și atunci când vine vorba despre produse mai noi de acest tip. Problema petelor de rugină este din ce în ce mai supărătoare pentru multe gospodine, deoarece aceste pete pot fi îndepărtate destul de greu, indiferent cât de scumpe produse ar cumpăra de la supermarket dar cât de puternici ar fi detergenții chimici.
În limbaj chimic, rugina nu este altceva decât oxid de fier. Mai exact, oxidul de fier este format dintr-o moleculă cu doi atomi de fier și trei de oxigen, ce se formează în urma unui proces electrochimic numit COROZIUNE. În cele mai multe cazuri, aceste probleme apar din cauza racordurilor defectuoase, din cauza apei prea dură sau care este bogată în fier.
Citește și: Scapă de mucegai pentru totdeauna! Soluția BIO naturală, fără chimicale, ușor de preparat
Dacă vrei să scapi pe rugina din casă, fie ea de pe țevile pe la chiveta din bucătărie, de la cele din baie, de pe cada din baie sau cine știe ce alt obiect din locuință, trebuie să știi că există mai multe soluții pe care le poți pune în aplicare extreme de ușor, fără să fie nevoie de ajutorul unui instalator ori de înlocuirea obiectelor din casă alterate.
Citește și: Stațiunea minune a României unde marea s-a mutat în mijlocul munților – VIDEO
Cum scăpăm de rugină? Iată, este foarte simplu:
Borax cu zeamă cu lămâine
Pentru a scăpa de inesteticele urme de rugină de pe cadă sau chiuvetă, este suficient să faci o pastă din zeamă de lâmâine amestecată cu borax! După ce vei freca bine zonele alterate, cada și chiveta ta vor fi lună și bec!
Citește și: Este absolut incedibil! Cum arată pomul care face 40 de fructe – VIDEO
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este aliatul tău sigur într-o sumedenie de probleme de care poți să te lovești în casă. Și în cazul obiectelor ruginite este un ajutor de nădejde! Cum procedezi? Amesteză puțină apă călduță cu bicarbonatul de sodiu până când se formează o pastă, aplică pe zonele ruginite și lasă să acționeze până la 20 de minute. La final freacă cu o perie.
Citește și: Cele mai ghinioniste zodii în luna iulie 2017
Apă minerală
Da, ai auzit bine, apă minerală! Dacă vasul tău de toaletă prezintă urme ușoare de rugină în zonele în care ajunge apa, toarnă apă minerală din belșug peste aceste suprafete, repetă acțiunea de câteva ori! Este un truc simplu extreme de simplu eficient. Însă ține minte că apa trebuie să fie destul de puternic carbogazificată.
Lime sau lămâie cu sare
Presară sare pe zonele afectate, după care stoarce peste zeama de la un lime sau de la o lămâie. Lasă să acționeze câteva ore apoi freacă întreaga suprafață cu puțină coajă rasă (ce a rămas după ce ai stors fructele). Evită să folosești obiecte prea abrazive, pentru că acestea pot favoriza si mai mult corodarea.
Citește și: Cu ce trebuie sa freci cada, gresia, chiuveta și cabina de duș ca să fie imaculate. FĂRĂ CHIMICALE!