Leurda-elixirul tinereții. Supa cremă de leurda-prospețime, sănătate și gust ușor usturoiat!

Leurda, supranumită “elixirul tinereții” este considerată unul dintre remediile cele mai bune pentru rinichi. Crește în păduri, la umbra copacilor, și este la îndemâna oricui dorește o supă proaspătă și delicioasă cu gust ușor de usturoi sau o salată plină de vitamine. Leurda îmbunătățește memoria, este un detoxifiant natural, este bună pentru tuse, inimă, răni, guturai, eczeme şi ajută la recuperarea după accidente vasculare. Pentru a profita din plin de minunățiile pe care ni le oferă leurda, Libertatea pentru femei ne propune o rețetă delicioasă de supă cremă de leurdă.

Ingrediente:
● un cățel de usturoi
● o ceapă

● 2 legături de leurdă
● 180 ml smântână de gătit
● o lingură de unt
● 4 linguri de ulei
● 2 linguri de făină
● un litru supă de legume
● sare după gust
● un praf de nucșoară

Pentru servit:
● piper roșu
● sparanghel

Preparare:

1. Leurda se curată și se spală în mai multe ape, de regulă până ultima apă rămâne curată.
2. Într-o oală se pun la încins untul și uleiul. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se adaugă în oală la călit.
3. Când ceapa și usturoiul s-au călit, se adaugă făina care se lasă 2-3 secunde la prăjit iar apoi se toarnă supa. Se amestecă incontinuu pentru a nu se forma cocoloașe și se lasă la fiert preț de 15 minute.
4. Se adaugă leurda și se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
5. Se mai ține 5 minute pe foc, iar după ce s-a fiert, se mixează, și se adaugă smântâna. Se potrivește gustul de sare și nucșoară. Se servește cu piper roșu și sparanghel, fiert în prealabil.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
29 + 27 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.