O căsnicie nefericită ți-ar putea frânge inima – la propriu! Ce explicație au oamenii de știință

casnicie nefericita femei boli cardiovasculare
Sursa foto: pixabay.com / trinhkien91

Dacă ai o căsnicie nefericită, ar fi bine să îți faci o programare la medicul cardiolog. Un studiul condus de sociologi de la Universitatea din Michigan  a descoperit că persoanele în vârstă care au căsnici nefericite, (vorbim în special de femei) au un risc mai mare de a dezvolta diferite boli cardiace decât acele persoane care au o viață de cuplu fericită.

Citește și: Care e vârsta ideală pentru a face copii. Femeile vor fi surprinse

Studiul, care a fost publica în Jurnalul de Sănătate și Comportament Social, a vrut să verifice cât de mult este asociată calitatea mariajului cu riscul apariției bolilor cardio-vasculare.

Pentru a vedea în ce măsură pot găsi o corelație între căsnicie și sănătatea inimii, oamenii de știință au avut în vedere vârsta și sexul participantilor la studiu.

Citește și:  8 obiceiuri zilnice care te fac să îmbătrânești mai repede

Cercetarea s-a întins pe o perioadă de cinci ani, timp în care oamenii de știință au cules date de la peste 1.000 de femei și bărbați căsătoriți, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani. Respondenții au avut de completat mai multe chestionare cu privire la mariajul lor, dar au fost suspuși și unor teste de laborator pentru a obține informații cu privire la starea lor de sănătate, inclusiv accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială și infarct miocardic.

Iar oamenii de știință nu au vești bune pentru cuplurile care au căsnicii nefericite: o căsnicie nefericită poate caza mai mult rău inimii decât o viață de cuplu fericită poate oferi beneficii sănătății cardio-vasculare, arată cei de la cnn.com.

Citește și: Motivul pentru care cuplurile fericite nu-și pun fotografii pe Facebook. Îți spune ceva?

Cercetătorii au concluzionat că riscul crește pe măsură ce îmbătrânești, iar calitatea mariajului are un impact mai puternic asupra sănătății femeilor. Asta deoarece femeile au tendința să simtă sentimentul de nefericire mult mai intens.

Un rol impotant în acest caz îl are și sistemul imunitar, care odată cu vârsta nu mai este atât de puternic, făcând loc apariției problemelor medicale de ordin cardiac.

Citește și: Cinci obiceiuri care te fac nefericită. Învață cum să renunți la ele

Potrivit experților, este incat ca terapiile de cuplu să nu mai fie focusate pe cuplurile tinere. Asta deoacere calitatea mariajului poate avea de suferit și în cazul persoanelor care sunt căsătorite de 40 – 50 de ani.

Cum să ai un cuplu fericit

O viață întreagă în doi nu e mereu ușor. Certurile și conflictele apar în fiecare zi, dar ține de fiecare dintre noi să ne strădim să avem o relație fericită, în care să domnească armonia. Iată trei sfaturi care te pot ajuta să ai o căsnicie fericită:

  1. Nu vă comparați cu alții
  2. Discutați-vă problemele și încercați să găsiți soluții împreună
  3. Creați un sens comun

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 22 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.