8 obiceiuri zilnice care te fac să îmbătrânești mai repede

femeie stresata, obiceiuri care te imbatranesc
Sursa foto: Pixabay.com

Dacă ți se pare că arăți mai în vârstă decât ești, trebuie să știi că, pe lângă gene, unele obiceiuri de zi cu zi pot influența aspectul tău exterior. Dacă vei urma următoarele sfaturi vei arăta mai tânără fără botox sau tratamente cosmetice costisitoare.

Citește și: Motivul pentru care cuplurile fericite nu-și pun fotografii pe Facebook. Îți spune ceva?

1. Alimentație cu conținut scăzut de grăsimi

Pentru a preveni ridurile, este esențial să consumi acizi grași Omega-3 care ajută la menținerea elasticității pielii. O dietă cu conținut scăzut de grăsimi ne privează de această componentă, provocând îmbătrânirea prematură a pielii.

2. Nu bea sucurile din paie și nu mai fuma

Când sorbi băuturile prin paie, trebuie să îți țuguiezi buzele, ceea ce poate determina formarea de riduri în jurul gurii. Același lucru este valabil și pentru fumat. Încearcă să bei direct din sticlă și, dacă ești fumătoare, încearcă să renunți.

Citește și: Cinci obiceiuri care te fac nefericită. Învață cum să renunți la ele

3. Nu dormi pe aceiași parte

Dacă dormi pe aceiași parte, cu fața în pernă, să știi că ridurile tale de pe obraji și bărbie se vor adânci. Experții spun că somnul pe spate este cea mai bună poziție pentru a dormi și a rămâne tânăr și odihnit.

4. Folosește creme pentru protecția solară

Supraexpunerea la radiații UV este cauza principală a îmbătrânirii premature a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dure ale soarelui, este important să porți protecție solară chiar și atunci când este înnorat.

Citește și: Zece obiceiuri proaste care te lasă fără energie. Cum să scapi de ele

5. Pune termostatul mai jos

Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale face ca aerul din interior să fie foarte uscat. Pielea și părul se usucă și, ca rezultat, vei obține mai multe riduri. Încearcă să păstrezi căldura mai jos în casă.

6. Te uiți prea mult la TV

Un studiu a constatat că, pentru fiecare oră petrecută în fața televizorului, speranța de viață scade cu 22 de minute. Experții recomandă să vă ridicați la fiecare jumătate de oră și să faceți câțiva pași. Acest sfat este valabil și în orele petrecute la birou.

7. Lipsa de somn

Adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. Dacă nu dormi destul vei fi obosit, dar îți cei scurta și viața. Experții recomandă să ne culcăm mai devreme dacă simțim că nu mai avem energie sau simțim o încetinire mentală.

Citește și: 8 lucruri pe care femeile le vor cu adevărat de la bărbați

8. Stresul

Mai multe studii au arătat că stresul provoacă leziuni grave celulelor, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire. Nu vă grăbiți când aveți ceva de făcut, nu lăsați pe mâine ce puteți face azi și încercați să faceți totul la timp.

Niciodată nu este prea târziu pentru a arăta mai bine. Așadar, la treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 8

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.