Top alimente de consumat când e caniculă! Cea mai potrivită legumă în zilele călduroase ale anului

salata legume recomandate vara
Sursa foto: pixabay.com

Suntem în plină vară și deja am avut câteva atenționări metoorologice de caniculă și disconfort termic ridicat. Am fost sfătuiți să stam în casă atunci când temperaturile de afară devin prea ridicate și chiar sunt insuportabile pentru cardiaci. Am urmat recomandările să bem suficientă apă, pentru a nu ne dezhidrata, și credem că am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a face față cu brio zilelor caniculare. Însă trebuie să știți că mai este ceva: există o serie de legume și fructe pe care specialiștii ne sfătuiesc să le consumăm în zilele călduroase ale anului.  Cel mai important indiciu despre ele: conțin multă apă!

Fructele și legumele recomandate vara de specialiști

Dacă este să ne raportăm la legume, trebuie să îți spunem că vara, atunci când căldura pare sufocantă, este bine că consumi alimente precum castraveții, spanacul, salata verde, ardeii grași și țelina. Potrivit Societății Chimice Americane, vedeta în sezonul fierbinte rămâne categoric castravetele.

Citește și: Cum să te protejezi de caniculă. 14 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor 

Castraveții au în compoziție 95% apă plină de vitamine și săruri minerale. Nu conțin grăsimi și au doar zece calorii.  Aceste legume conțin vitamine precum B6, B3, B9 și vitaminele A si E, dar și adic cafeic, calciu, magnziu și potasiu. Sunt un aliment ideal pentru zilele calde ale verii, preparat într-o salată grecească, într-un sandwich sau în orice alt mod pe care îl pefereați dumneavoastră!

Pepenele roșu, vedeta incontestabilă a verii

Atunci când vine vorba despre fructe, recomandate pentru zilele toride de vară sunt pepenele roșul, pepenele galben și căpșunile. Iar vedeta este, așa cum vă așteptați cu toții, pepenele roșu.

Pepenii roșii sunt răcoritori și plini de vitamine și minerale (vitamina A, vitamina B, vitamina C, potasiu, magneziu, calciu, acid foloc, fibre și proteine) și sunt considerați o veritabilă “băutură energizantă” pe timpul verii. Conținutul de apă al acestor fructe este de aproximativ 95%, așa că îi puteți comsuna cu încredere ori de câte ori vi se face poftă.

Landia.ro vă mai recomandă: 

Pepenele rosu se consumă tăiat felii ori cubulețe, în salate. Atenție, însă: fructele tăiate se degradează rapid, așa că salata de fructe trebuie consumată proaspătă!

De asemenea, vă puteți prepara o băutură răcoritoare pe bază de penene extrem de ușor. Aveți nevoie de penene roșu, lapte praf și gheață. Amestecați aceste ingrediente și va rezulta o băutură delicioasă și răcoritoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + = 6

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.