Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei cafea o lună

de ce sa nu bei cafea
Sursa foto: pixabay.com

Ne începem ziua cu o cafea sau două și nu ne imaginăm diminețile fără ea. Bem apoi cafea la serviciu cu colegii, iar mai târziu poate ieșim cu prietenii la un cappuccino. Dar, ce s-ar întâmpla dacă nu am mai bea cafea o lună?

Prima zi este cea mai grea. Te vei concentra greu și ți-ai dori doar să dormi. Urmează zilele în care vei încerca o mulțime de înlocuitori, de la ceai verde la cicoare, te vor ajuta mult, dar niciunul nu vor fi precum cafeaua.

– În a doua săptămână vei simți o enormă dorință de a bea o cafea bună și niciun înlocuitor nu te va ajuta. Ești la punctul în care îți vine să renunți la ideea de a nu mai bea cafea, dar dorința de a merge mai departe va fi mai puternică.

Citește și: Otrava pe care o bei în fiecare zi. Crezi că nu îți face niciun rău însă îți distruge oasele

– În a treia săptămână, vei începe să simți beneficiile. Vei merge mai repede în pat și vei adormi mult mai ușor. Va fi o experiență foarte plăcută.

– În a patra săptămână vei simți că nu e greu să te trezești la ora 6, ba din contră vei fi foarte plină de energie și dornică să-ți trăiești viața, fără cafea.

Citește și: 5 alimente pe care să nu le încălzești niciodată în cuptorul cu microunde

Beneficiile unei luni fără cafea:

  • – Vei dormi mai puțin, dar mai bine. După o lună fără cafea, îți vor ajunge 6 ore de somn.
  • – Vei avea mai multă energie. Și asta pentru că un corp odihnit nu are nevoie de cafea pentru a se trezi. De asemenea, vei fi mult mai calmă pe parcursul întregii zile.
  • – Vei arăta mai bine. Somnul sănătos te va ajuta să arați mai fresh și să scapi de cearcăne.
  • – Nu vei mai fi dependentă. Dacă vei bea o cafea după o lună fără cafea te vei întreba cum a putut să-ți placă atât de mult înainte.

Concluzia, cafeaua pe care o iubim atât de mult nu este o necesitate pentru funcționarea organismului nostru cum ne place să credem. Ea face parte din plăcerile noastre mici și din rutina noastră zilnică. Dar poate fi înlocuită cu succes cu ceaiuri și poate fi savurată doar la ocazii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.