Mulți oameni nu sunt conștienți de abilitățile incredibile ale unor plante de interior obișnuite pentru îmbunătățirea microclimatului din casele lor. Plantele ajută la crearea unei atmosfere mai curate, la stabilizarea umidității aerului și la furnizarea de oxigen.
Landia.ro îți prezintă în acest articol șase plante de interior incredibile care pot ajuta la îmbunătățirea microclimatului din locuința ta.
Spathiphyllum sau Crinul păcii
Cunoscută sub numele de ”Crinul păcii” sau ”Fericirea femeilor”, despre Spathiphyllum se spune că aduce fericirea și dragostea în casa ta.
Această plantă nu numai că aspiră excesul de umiditate, normalizând astfel climatul în casa ta, dar distruge și sporii mucegaiului. Planta se simte cel mai bine la o temperatura aproximativă de 18 ° C, dar se adaptează foarte bine și la temperaturile caniculare din vară.

Laurus nobilis – Dafinul
Laurul este cunoscut sub numele de dafin ale cărui frunze sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor. De asemenea, au fost folosite în Grecia antică pentru cununile de lauri, de unde și expresia „a se culca pe lauri”.
Oamenii l-au considerat mult timp un simbol al gloriei, victoriei și maiestății. Planta este nativă de la subtropice, motiv pentru care iubește aerul umed, umbra și o cantitate generoasă de apă. Dacă creșteți dafinul în interior, acesta are capacitaea de a absorbi umezeala din aer și ajută la formarea unui microclimat normal.
Citește și: Dacă ai această plantă în casă, ar trebui să scapi rapid de ea

Lămâiul
Lămâiul este o plantă minunată în toate privințele. Când înflorește, umple aerul cu un miros îmbătător și în același timp absoarbe umiditatea din casă. Frunzele sale oferă un număr mare de substanțe curative, sterilizând spațiul din jur.
Lămâiului îi place să fie scăldat în lumina soarelui, să fie udat regulat și să aibă, totuși, solul uscat. Nu uitați să îl și fertilizați.
Citește și: Îți dorești și tu plante exotice pe pervaz? Iată cum poți să crești propriile rodii cu un singur sâmbure

Sansevieria
Cunoscută sub numele popular de Limba soacrei, Sansevieria îmbogățește aerul, produce o cantitate imensă de oxigen și neutralizează fumul dăunător produs de materialele sintetice. Este, de asemenea, ușor de îngrijit. Deoarece menține umiditatea în frunzele sale, nu necesită multă udare. Va crește frumos în orice colț al casei sau apartamentului tău.

Ficusul
Ficusul este, probabil, cea mai populară plantă de interior. Crează umiditate în aer, îl oxigenează, neutralizează toxinele și virușii și pe frunzele mari atrage o mulțime de praf. Crește cel mai bine în încăperi spațioase și umbrite. Nu are nevoie de îngrijire specială, crește rapid și nu are nevoie de udare excesivă.
Citește și: Cum să ai petunii inflorite până în septembrie. Câteva secrete pentru petunii pline cu flori

Kalanchoe
Nativă din Madagascar, Kalanchoe este considerată o plantă foarte creativă entru că niciuna nu arată la fel ca cealaltă. Este potrivită pentru încăperile cu mediu uscat deoarece reglează umiditatea și microclimatul general. Nu are nevoie de prea multă apă, dar trebuie așezată într-un loc în care beneficiază de multă lumină solară.

Tu ce plante de interior crești? Povestește-ne din experiența ta!