Studiile au demonstrat faptul ca acest aliment are o multime de beneficii pentru organismul uman.
Spre exemplu, consumul regulat de varza murata ajuta la protejarea inimii si la reglarea tensiunii, cei care au tensiunea mica fiind cei mai castigati.
Vrei sa slabesti sanatos si fara efort? Mananca varza murata! Te vei satura dintr-o cantitate relativ mica, iti va tine de foame si iti va scadea pofta de dulciuri, care sunt foarte toxice pentru organism.
De asemenea, daca mananci varza murata seara, cu 3 ore inainte de culcare, sistemul tau digestiv la lucra mult mai usor si, astfel, vei avea un somn extrem de odihnitor, scrie kanald.ro.
Citește și: De ce recomandă nutriționiștii să mâncăm slanina. Beneficiile surprinzătoare
Beneficiile consumului de varză murată:
- Varza murată este o importantă sursă de vitamina C. S-a constatat că o porţie de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie.
- Varza este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Atât varza murată cât şi zeama de varză conţin vitamina U, vitamină anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată şi zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor şi normalizează apetitul, varza şi zeama de varză murată se recomandă, crudă, şi în curele de slăbire.
- Este recomandată pentru un spectru larg de probleme digestive. Pentru ameliorarea gastritei, de exemplu, este recomandat să se bea zilnic zeamă de varză încalzită, înainte de mesele principale. Prima dată se consumă 100 ml, apoi doza creşte treptat, până la două pahare pe zi.
- Varza murată este şi un bun probiotic, alimentul fiind ajutat în acest sens de procesul de acid lactic, care păstrează varza murată. Câteva pahare de zeamă de varză pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei în cazul celor care se confruntă cu aşa ceva.
- Recomandări pentru constipaţie: se dizolvă două linguriţe de sare grunjoasă în 250 ml de moare şi se bea dimineaţa pe nemâncate. După necesitate, se repetă procedeul şi a doua zi, tot dimineaţa.
- Pentru diaree, se recomandă consumarea amestecului din părţi egale de suc de roşii proaspăt stors şi zeamă de varză.
- Varza murată are proprietăţi de luptă împotriva cancerului. Un studiu al cercetătorilor finlandezi a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. S-a constatat de asemenea că glucozinolaţii din varza murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative.
Sursa: Kanal D, Descopera.ro, wowbiz.ro