5 alimente pe care să nu le încălzești niciodată în cuptorul cu microunde

microunde

Cuptorul cu microunde reprezintă o bună modalitatea de a reîncălzi mâncarea rapid, cu cel mai mic efort. În folosim deseori când ne grăbim, sau atunci când încălzirea pe aragaz sau pe plita electrică nu ar fi la fel de eficientă. Există, însă, o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le reîncălzești niciodată în cuptorul cu microunde. Este vorba despre puiul și cartofii prăjiți, pastele, pizza și fripturile.

În primul rând, cel mai important aspect este acela că aceste mâncăruri, dacă sunt încălzite în cuptorul cu microunde după ce s-au răcit își pierd din savoare și chiar își modifică gustul. Vezi mai jos ce alternative ai dacă totuși vrei să încălzești aceste preparate:

Cartofii pai

Cu toții știm că, cartofii pai, odată de s-au răcit, nu mai au același gust. Totuși, dacă vrei să îi consumi și nu îți plac reci poți încerca să încălzești puțin ulei într-o tigaie, după care să adaugi cartofii. Lasă-i la prăjit până capătă o culoare aurie.

Fripturile

Dacă vrei să reîncălzești friptura, mai întâi trebuie să să tai felii bucățile de carne. Apoi, la fel ca și în cazul cartofilor prăjiți, pune puțin ulei într-o tigaie și prăjește carnea până când se rumenește.

Citește și: Diferența dintre cartofii albi și cei roșii. Care sunt mai sănătoși

Citește și: Am trăit s-o vedem și pe asta: Drumul marcat cu cristale Swarovski

Pastele

Pastele care conțin sos pot fi usor reîncălzite într-o tigaie. În acest caz va trebui să vă setați plita la o intensitate medie sau, după caz, aragazul la foc mediu. Totuși, s-ar putea ca sosul să devină prea gros, însă avem și pentru acestă situație o soluție: adăugați puțină apă!

Pizza

Cea mai bună metodă pentru a reîncălzi pizza este la cuptor, cel mai indicat fiind să îl preîncălziți înainte să așezați mâncarea înăuntru. Vă veți da seama că preparatul este gata când brânza și mozzarela vor începe să se topească. Poftă bună!

Puiul

Puiul prăjit poate fi ușor reîncălzit, la fel ca pizza: la cuptor. Totuși, când vine vorba despre acest preparat culinar trebuie să știți că mai există un secret: înainte să îl băgați la cuptor puneți peste el o folie de aluminiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


5 + = 13

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.