Cine a mâncat cel puțin o dată în viață pâine făcută în casă, ca pe vremea bunicii, nu-i va uita uşor gustul şi aroma îmbietoare!
Mirosul de pâine caldă ne duce cu gândul la copilărie și la bucătăria bunicii. Însă Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți oferă o rețetă simplă de pâine de casă, care nu poate da greș, scrie a1.ro.
Iată ce ingrediente vei avea nevoie pentru pâinea de casă:
• 500 g făină
• 20 g de drojdie proaspătă
• 100 ml apă
• 200 ml de lapte cald
• 1 linguriță de sare
• 15 gr de zahăr
• 50 gr unt topit
Citește și: Cum să faci cele mai bune eclere din lume, în doar câteva minute, fără bătăi de cap
Cum faci cea mai bună pâine de casă:
• Grad de dificultate: ușoară
• Pregătire: 15 minute
• Timp de coacere: 40 minute
• Timp de dospire: 2 ore
• Timp total : 2 ore si 55 minute
Pentru început, se dizolvă drojdia în laptele cald îndulcit și se amestecă treptat toate ingredientele (sarea se adaugă ultima). Se începe frământarea aluatului timp de câteva minute şi se lasă la crescut timp de 1 oră (temperatura trebuie să depăşească 20 ° C).
• Dacă făina se cerne de două ori particulele ei vor fi mai bine aerisite și aluatul pentru pâinea de casă va crește mai repede şi mai bine.
• Pentru ca aluatul să nu prindă crustă trebuie să fie acoperit cu un șervet curat.
Citește și: Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți
Când aluatul este deja crescut, se pune pe masă, după ce în prealabil s-a împrăştiat făină şi se frământă coca pentru distribuirea uniformă a aerului în interiorul aluatului pentru pâine de casă. Între timp se… Citește mai departe AICI