Până când moartea ne va despărți! Au murit de mână, la 91 de ani, după 65 de ani de căsătorie

eutanasiere
Sursa foto: Pixabay.com

Un cuplu de bătrâni a murit împreună ținându-se de mână, după ce li s-a permis să fie eutanasiați. Nic și Trees Elderhorst, ambii de 91 de ani, au fost căsătoriți vreme de 65 de ani și au murit pe 4 iunie la casa lor din Didam, Olanda, înconjurați de cei dragi.

Amândoi au cerut să fie eutanasiați din cauza problemelor fizice de care sufereau. Nic a suferit un atac cerebral în urmă cu cinci ani și mobilitatea sa a scăzut constant de atunci. Suferea de dureri cumplite, doar antibioticele îl mai țineau în viață. La rândul ei, Trees, a început să fie tot mai suferindă, având pierderi de memorie.

Așa că de teama că în cazul în care doar unul dintre ei va muri, iar celălalt va ajunge într-un cămin de bătrâni, cei doi au decis să moară împreună, notează Antena3.ro.

Citește și: Ce simțim atunci când murim: Emoțiile sunt neașteptat de plăcute!

Eutanasia este practicată în Olanda din 1974, fără a fi pedepsită, iar din 2002 a primit şi cadrul legal explicit. Astfel, Olanda a devenit prima ţară din lume în care eutanasierea a devenit legală, dar numai pentru pacienţii care sufereau dureri de nedescris şi care nu aveau nicio speranţă de vindecare.

Miniştrii sănătăţii şi justiţiei din Olanda au propus acum doi ani o lege prin care să legalizeze sinuciderea asistată şi pentru persoanele care simt că ”viaţa lor s-a terminat”, dar nu suferă de o boală în fază terminală.

Citește și:  Acest bărbat are 3 fete, le-a plătit facultatea la toate, dar nu le-a zis niciodată ce face zilnic la seviciu. Abia când au terminat toate școala le-a zis adevărul. Au început să plângă, au luat toate mâncarea din casă și au plecat. Uite unde s-au dus:

Politica eutanasiei este larg răspândită în societatea olandeză şi cazurile de acest fel au crescut cu două cifre în fiecare an, pentru mai mult de un deceniu, pe măsură ce tot mai mulţi pacienţi o solicită şi mai mulţi doctori sunt dispuşi să o efectueze.

Numai anul trecut, 5.516 olandezi au optat pentru eutanasie, respectiv 3,9% din numărul persoanelor decedate în acel an.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 16 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.