Acarienii care trăiesc în saltea sau pe lucrurile din casă sunt un adevărat pericol pentru sănătatea omului. Invizibili pentru ochiul liber, aceştia pot provoca multe boli.
Praful din casă reprezintă de fapt reziduurile acarienilor şi este foarte nociv mai ales pentru persoanele alergice. Potrivit celor de la Discovery Channel, o saltea obișnuită poate conține între 10.000 și 100.000 de acarieni.
Un mare acumulator de acarieni este salteaua şi mulţi nu ştin cont de acest lucru. O saltea trebuie curăţată cât de des posibil şi tratată cu soluţii care elimină acarienii.
Citeşte şi: Încearcă aceste 3 trucuri și scapi instant de petele de pe pereți
Multe dintre aceste soluţii sunt însă toxice şi fac mai mult rău decât bine. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva soluţii bio foarte eficiente.
Bicarbonat cu lavandă pentru saltea
- 5-10 picături de ulei esențial de lavandă
- 1 bol
- 1 sită de bucătărie
- aspirator
Amestecaţi într-un bol bicarbonatul cu uleiul esenţial de lavandă şi apoi cerneţi amestecul pe toată salteaua. Lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ o oră şi apoi aspiraţi bine salteaua.
Amestecul se aplică în medie de două ori pe an. Este bio, efiecient şi vă va garanta un somn odihnitor şi mai ales în siguranţă.
Spray cu vodcă pentru saltea
Chiar dacă pare incredibil şi vodca este foarte eficientă în lupta împotriva acarienilor. Toarnă alcoolul într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte din belşug salteaua. Las-o să se usuce şi vei avea o saltea curată şi dezinfectată. Nu te speria, alcoolul se evaporă şi nu va fi niciun pericol.
Citeşte şi: A pus detergent în sacul de praf al aspiratorului! Trucul ăsta îți va schimba…
Ce sunt acarienii?
Acarienii fac parte din clasa arahnidelor. Sunt organisme mici, microscopice cu cap, torace şi abdomen nediferenţiate, cu aparatul bucal adaptat pentru ros, înţepat sau supt. Acarienii se găsesc în locuinţe şi se hrănesc cu celulele moarte, formând colonii în fibrele textile (aşternuturi de pat, şesături, covoare) în mobilă şi pe pardoseală. Se dezvoltă în medii călduroase şi umede. Reproducerea lor este accelerată în lunile octombrie-noiembrie şimartie-aprilie, potrivit click.ro.