Grasimi bune care te ajută în lupta cu bolile. De ce nu ar mai trebui să fugi de ele

grasimi bune pentru sanatate
Foto: www.pixabay.com

Există preconcepții potrivit cărora ouăle, carnea roșie și ciocolata sunt dăunătoare pentru sănătate, însă cei mai mulți uită să spună că acestea sunt grasimi bune, obligatorii pentru buna funcționare a organismului uman, consumate în cantități moderate.

Studii recente au arătat că alimentele grase conțin vitaminele A, D şi E şi acizii graşi esenţiali care își aduc un important aport la prevenirea mai multor boli.

Aceste vitamine se regăsesc în special în alimentele care conțin grăsimi, astfel că includerea lor în meniu este obligatorie deoarece contribuie la prevenirea şi controlul unor boli cum sunt cele cardiovasculare, unele tipuri de cancer, deficienţe ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual şi simptome ale menopauzei.

Atenție, însă, este vorba în general de alimente care conțin grasimi bune, natural, nu procesate.

Ouăle – grasimi bune

Consumul de ouă a dobândit în ultimii ani o reputație nedreaptă pentru că gălbenușurile ar fi bogate în colesterol. S-a ajuns să se limiteze consumul la 2-5 ouă pe săptămână. Însă ultimele studii realizate de cercetători arată că dacă consumi 2 ouă pe zi în corpul tău se vor produce minuni. În plus, nu există studii care să limiteze consumul de ouă doar la 2-5 pe săptămână. Detalii aici

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci 2 ouă pe zi. Rezultatele te vor surprinde

Carnea roșie

Se spune în ultimii ani că dacă mânânci carne roșie te vei îmbolnăvi de diverse boli. Însă, carnea roșie poate fi consumată de patru ori pe săptămână, în cantităţi de circa 100 de grame, fără probleme, deoarece contine grasimi bune. Ideal ar fi ca ea să provină de la animale hrănite cu iarbă, nu crescute în ferme de îngrăşare.

Ciocolata

Ciocolata este foarte bună pentru inimă, dar nu oricare. Este recomandată ciocolata cu un conținut minim de cacao de 70%. Celelalte tipuri de ciocolată conțin foarte puțină cacao și foarte mult zahăr și grăsimi rele, motiv pentru care ar trebui evitate.

Citește și:  Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei cafea o lună

Citește și: 7 alimente interzise pe care nu ar trebui să le refuzăm

Untul

Folosit în porții mici, untul este bun pentru organism, față de margarinele care conțin multe grăsimi hidrogenate. Încercați să faceți unt în casă ca să știți exact ce mâncați. Atenție, nu exagerați!

Laptele

Laptele este bun și pentru sănătate dar te poate ajuta și la controlul greutăţii corporale. Este de preferat laptele integral, dar nu mai mult de 250 mililitri pe zi.

Citește și: De ce ne imbolnavim de cancer. Un studiu incredibil dă peste cap tot ceea ce se știa până acum

Citește și:  Cum e corect? Trei mese principale pe zi sau mai multe mai mici? Răspunsul specialiștilor

Peștele gras

Peștele, în special somonul, macroul, heringul, păstravul, sardinele și tonul, reprezintă o sursă foarte bogată de grăsimi bune Omega-3. Peștele contribuie la menținerea sănătății cardiace și protejează funcțiile cognitive. Specialiștii recomandă consumul a două porții de pește gras pe săptămână.

Oleaginoasele

Nucile, alunele, fisticul și toate oleaginoasele conțini așazisele grăsimi ”bune” și aduc un aport important de grăsimi sănătoase. Deoarece conțin foarte multe calorii, acestea trebuie consummate cu moderație. De exemplu, o porție înseamnă 7 nuci, 35 de alune sau 15 bucăți de fistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


9 + = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.