Evită-le de azi! Greșelile de igienă intimă pe care toate femeile de fac în timpul verii

greseli vara zona intima genitala
Suurs foto: pixabay.com

În timpul verii, numărul cazurilor de infecții la nivelul organelor genitale crește în rândul femeilor. Poate și din necunoștință de cauză, multe reprezentante ale sexului frumos repetă aceleași greșeli la nesfârșit, iar disconfrul din zona intimă nu întârzie de apară.

Cu toate acestea, există o serie de măsuri pe care fiecare femeie le poate pune în aplicare pentru a se feri atât de micile neplăceri cât și de problemele de sănătate care pot apărea vara din cauze ginecologice. Iată câteva dintre ele:

1. Atenție când mergeți la ștrand

Ce poate fi mai frumos vara decât o zi de distracție sau relaxare la ștrand ori piscină? Însă trebuie să aveți grijă să nu va alegeți după această experiență cu probleme medicale! Cum puteți evita acestul lucru: odată ce ați intrat în apă, aveți grijă să nu purtați pentru o perioadă lungă de timp costumul de baie ud. Umiditatea poate favoriza dezvoltarea și înmulțirea unor bacterii dăunătoare organismului nostru care pot provoca infecții urinare, candidoze, anexite sau alte afecțiuni intime.

greseli igiena vara femei

2. Asigurați-vă o igienă corespunzătoare în timpul menstruației

Atunci când ești la mentruație în timpul verii trebuie să știi că trebuie să acorzi o atenție sporită zonei intime. Schimbă-ți absorbantul sau tamponul o dată la maxim patru ore și curăță zona mai des decât o faci de obicei.

3. Folosiți produse de igienă potrivite

Folosirea săpunurilor sau a altor genuri de duș parfumate pot să vă facă mai mult rău decât bine dacă le aplici în zona intimă. Asta deoarece irită vaginul și îți pot cauza infecții genitale extrem de supărătoare. Vaginul are propriul mecanism de curățare, așa că tot ce trebuie să utilizați este puțină apă caldă. Pentru părțile externe ale zonei genitale puteți folosi diferite produse special concepute pentru această parte a corpului. Important este să fie fără parfum și cu PH neutru.

Citește și: Cum poți afla care sunt afecțiunile de care suferi. Urmărește-ți trăsăturile feței!

4. Purtați lenjerie intimă din bumbac

Lenjeria intimă poate provoca iritații ale pielii atunci când este fabricată din produse sintetice. În acest caz, ideal ar fi să purtați doar produse din bumbac, pentru că astfel vă asigurați că pielea poate să respire și va fi ferită de umiditate. Pentru a vă ține departe de difertite infecții, spălați orice produs de acest tip înainte de prima purtare.

Citește și: Pericolul din farfurie. Alimentul banal care ar putea să te omoare

5. Nu stați mult timp pe scaun

O ședere îndelungată pe scaun poate creşte riscul apariţiei infecţiilor vaginale, deoarece în acest caz crește atât tempratura cât și umiditatea din zona genitală. Totodată, este important ca vara să evitați să purtați hainele prea strâmte și să optați pentru materiale ușoare, lejere.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


9 + 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.