Adevărul despre roşiile româneşti. Mâncăm sau nu tomate cu pesticide?

rosii romanesti pesticide
Sursa foto: pixabay.com

Nu o dată ți s-a întâmplat să mergi la supermarket să cumperi roșii, însă cand ai ajuns acasă ai constatat că acestea nu au niciun gust. E ca și cum nu ai mânca… roșii. Iar o scuză ar putea fi aceea că le-ai cumpărat în extrasezon și practic s-au copt în drum spre țara noastră, în camionul cu care au fost transportate până la noi.

Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă 

În schimb, în sezon, roșiile din grădina ta sunt extrem de zemoase și “cărnoase”, iar gustul este incomparabil mai bun. Aceeași calitate o poți constata în aceeași perioadă și la roșiile cumpărate din piețe, de la micii agricultori care le cultivă folosind tehnologii tradiționale, fără chimicale. În plus, roșiile cu gust nu au fost coapte forțat, de unde aroma plăcută și autentică.

Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat

Citește și: Cum poți să scapi ușor de țânțari și muște. Cel mai mare coșmar al verii ia sfârșit!

Mâncăm sau nu roșii cu pesticide? 

Totuși, există și mari producători din țară care își respectă clienții și care cultivă aceste plante respectând toate regulile și normele din domeniu. Iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vine în sprijinul consumatorilor din țară, pe care îi informează că roșiile românești sunt sigure pentru consum.

Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva luni pe site-ul instituției, unde Ministerul a subliniat că producătorii români care cultivă tomate în spaţii protejate “dau dovadă de seriozitate şi cumpătare în ceea ce priveşte utilizarea optimă şi în condiţii de siguranţa a produselor de protecţie a plantelor”.

Citește și: Motivul pentru care cămăşile de bărbați au nasturi pe dreapta şi cele de femei pe stânga

Totodată, Ministerul a anunțat că, pentru a determina nivelul reziduurilor de pesticide din legume și fructe, în țara noastră se prelevează zilnic probe.

Probele prelevate pentru a stabili dacă concentrațiile de pesticide se încadrează în standarde sunt analizate în cadrul Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante și Produse Vegetale București.

Trebuie menționat că în acest caz sunt monitorizați producătorii agricoli sprijiniți prin Programul de tomate românești.

Astfel, Ministerul Agriculturii dă asigurări că puteți consuma cu încredere roșii românești. Mai rămâne să ne transmiteți cât sunt de gustoase!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
30 + 8 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.