Vrei să ii impresionezi pe cei dragi cu un tort extrem de delicios! Noi avem rețeta pentru tine! Reteta Tort „Ursul polar” – Cremă gingașă, moale și gustoasă, de ți se topește în gură!
Rețetă Tort Ursul polar
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, potrivit rețetei celor de la Bucătarul.tv:
Pentru aluat vei avea nevoie de:
- 2.5-3 pahare faina alba
- 1 pahar mai mare de smantana
- 1 pahar zahar alb
- 200 gr unt mai moale
- 2 oua
- 2 lingurite cacao pudra
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- aproape 3 pahare smantana mai grasa
- 2.5 pahare zahar
Mod de preparare:
Blat: Amesteca ouale cu smantana, praful de copt, zaharul si untul. Omogenizeaza foarte bine. Imparte compozitia in doua. In prima jumatate puna 1-1.5 pahare de faina, iar in a doua restul de faina si cele 2 lingurite de cacao. Amesteca bine. Imparte fiecare compozitie in doua. Trece cu sucitorul peste cele 4 turte, apoi coace-le 5-8 minute, in cuptorul incins la 170 de grade Celsius.
Crema:
Bate cu telul zaharul si smantana. Decupeaza cercuri din foile de aluat (foloseste o farfurie sau un capac). Unge fiecare blat cu crema obtinuta. Alterneaza-le.
Pentru decor foloseste ciocolata alba, topita la bain-marie. Mai multe imagini aici