Tort Ursul polar – Cremă gingașă, moale și gustoasă, de ți se topește în gură

Foto: Bucătarul.tv

Vrei să ii impresionezi pe cei dragi cu un tort extrem de delicios! Noi avem rețeta pentru tine! Reteta Tort „Ursul polar” – Cremă gingașă, moale și gustoasă, de ți se topește în gură!

Rețetă Tort Ursul polar

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, potrivit rețetei celor de la Bucătarul.tv:

Pentru aluat vei avea nevoie de:

  • 2.5-3 pahare faina alba
  • 1 pahar mai mare de smantana
  • 1 pahar zahar alb
  • 200 gr unt mai moale
  • 2 oua
  • 2 lingurite cacao pudra
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • aproape 3 pahare smantana mai grasa
  • 2.5 pahare zahar

Mod de preparare:

Blat: Amesteca ouale cu smantana, praful de copt, zaharul si untul. Omogenizeaza foarte bine. Imparte compozitia in doua. In prima jumatate puna 1-1.5 pahare de faina, iar in a doua restul de faina si cele 2 lingurite de cacao. Amesteca bine. Imparte fiecare compozitie in doua. Trece cu sucitorul peste cele 4 turte, apoi coace-le 5-8 minute, in cuptorul incins la 170 de grade Celsius.

Crema:
Bate cu telul zaharul si smantana. Decupeaza cercuri din foile de aluat (foloseste o farfurie sau un capac). Unge fiecare blat cu crema obtinuta. Alterneaza-le.

Pentru decor foloseste ciocolata alba, topita la bain-marie. Mai multe imagini aici

Rețetă Tort Ursul polar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 7 = 8

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.