Orașul în care toată lumea umblă goală. Ce se întâmplă aici în fiecare vară

Cap dAgde - oras nudisti Franta
Foto: Twitter

Turiști din toată lumea se înghesuie în fiecare vară în Cap d`Agde, un orășel aflat pe coasta Languedoc, în Franța. În lunile fierbinți de vară, localitatea are constant 40.000 de locuitori lipsiți de inhibiții veniți din toate colțurile lumii.

Povestea localității devenite faimoase prin nuditate a început în an ii 1950, atunci când a fost fondată de familia Oltra, care se ocupa cu creșterea măslinilor. Familia a cerut autorizație de la statul francez și în scurt timp Clubul Otra a devenit un paradis pentru familii de nudiști din Germania și Țările de Jos.

Cap d`Agde - oras nudisti Franta
Foto: Twitter

Încet, oamenii lipsiți de inhibiții au început să-și construiască mai multe căsuțe și cabane pentru a locui acolo pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul estival. Astfel, orașul Cap dAgde s-a extins atrăgând  vizitatori din întreaga lume.

În anii 70, atunci când guvernul francez căuta modalități de a dezvolta linia de coastă care era o regiune foarte săracă, a venit idea de a percepe impozit suplimentar pentru cei care umblau dezbrăcați.

Urmare a acedstei idei, vizitatorii plăteau 8 euro la intrarea în oraș, își lăsau hainele într-un loc special, iar apoi erau liberi să umble goi.

Ulterior, infrastructura a fost dezvoltată, au fost construite hoteluri, căi ferate și legături cu liniile aeriene, iar localitatea a devenit o zonă cu adevărat turistică.

Citește și: Satul din România unde în 300 de ani a divorțat un singur cuplu. Care este secretul

Citește și: Satul plutitor din România, unic în Europa. Cât costă o noapte de cazare într-un bungalow pe Dunăre 

Cap d`Agde - oras nudisti Franta
Foto: Twitter

În Cap dAgde nu doar turiștii umblă goi. Este singurul raș din lume unde serviciile publice sunt oferite de funcționari dezbrăcați: bancheri, frizeri, medici oftalmologi sau vânzătorii din supermarketuri.

Deși orășelul a fost fondat de oameni lipsiți de obsesii sexuale, criticii spun că azi Cap d`Agde a devenit un loc prielnic pentru voyeuri și libertini.

Pe vremuri, în centrul orașului se aflau un parc și o piscină, dar în 2005 acestea au fost demolate pentru a se construi cluburi de noapte.

Landia.ro îți mai recomandă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.