Top 7 locuri cu apa termala unde te poți răsfăța în această toamnă

Felixarium Lotus Therme
Foto: http://www.lotustherm.ro

Deși sintagma băi termale te duce inițial cu gândul la niște băi învechite unde merg pensionarii, trebuie să știi că în România există unele dintre cele mai frumoase complexuri cu apă termală din Europa. Vă propunem o listă cu cele mai frumoase complexe și băi cu apa termala, destinații de week-end perfecte pentru această vară…..

Complexul Therme, Balotești

Pentru bucureșteni și cei din jurul Bucureștiului, Therme este alegerea perfectă. Therme este cel mai mare complex de relaxare, wellness și entertainment din Europa și cel mai modern din țara noastră. Recent, aici s-a deschis și cea mai mare plajă urbană, The Palm Sands of Therme.

În piscine înconjurate cu plante tropicale și palmieri, te poți răcori cu un cocktail de la poolbal, în timp ce te bucuri de razele soarelui și de o temperature ideală a apei, de 30 de grade Celsius.

Citește și: Stațiunea minune a României unde marea s-a mutat în mijlocul munților – VIDEO

Sands of Therme - plaja Therme
Sursa foto: Facebook/ Therme

Geoagiu Băi, Hunedoara

Calitățile apelor termale de la Geoagiu Băi, județul Hunedoara, sunt cunoscute de pe vremea romanilor.

Stațiunea este amplasată la o altitudine de 350 de metri și beneficiază de o climă continentală blândă, fără vânt puternic. Apele termale sunt potrivite pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriție, metabolice și dermatologice. Aaerul ozonat și mereu împrospătat de brizele montane recomandă stațiunea și pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii sau nevroze.

Aici găsiți o mulțime de complexe care au piscine în aer liber cu apă termală.

Baile daco-romane Geoagiu Bai
Foto: Facebook/ Strand Baile Daco Romane Geoagiu Bai

Călimănești – Căciulata, Vâlcea

De spre Călimănești – Căciulata se spune că este cea mai frumoasă dintre stațiunile balneo-climaterice de pe Valea Oltului. Este renumită pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul său și pentru nenumăratele puncte de interes turistic.

Aici găsiți o mulțime de complexuri care au bazine cu apă termală, cel mai nou și mai modern fiind Cozia AquaPark.  Găsiți aici toate complexurile din stațiune.

Cozia Aquapark Calimanesti Caciulata
Sursa foto: http://calimanesti-caciulata.ro

Băile Felix, Bihor

Probabil cele mai populare ștranduri cu apă termală din țară, Băile Felix abundă în oferte. Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix, unicul complex balnear de 5 stele din România, a fost inagurat în urmă cu doi ani și oferă condiții de invidiat. Lotus Therm este compus din 4 părţi, cea hotelieră, baza de tratament ultramodernă, zona de agrement cu aquaparkul Felixarium și parcarea cu 210 locuri.

Citește și: Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale. Deţine proprietăţi unice în întreaga Europă – GALERIE FOTO

Totodată, Ştrandul Felix din Băile Felix dispune de 6 bazine cu apă termală naturală: 2 bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, 1 bazin cu valuri 1 bazin de relaxare şi 2 bazine pentru toate categoriile.

Dar în Băile Felix găsiți și complexuri mai mici care au bazine cu apă termală.

Felixarium Lotus Therme
Foto: http://www.lotustherm.ro

Aquapark Nymphaea Oradea

La fel de bine puteți opta pentru un week-end la Aquapark Nymphaea Oradea, cel mai mare din această regiune a Europei. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare, are 15 bazine de înot şi relaxare, 10 tobogane, structuri de joacă speciale pentru copii, 6 saune, saloane de masaj, baie turcească, terenuri de sport şi restaurante.

Citește și: Grădina Zmeilor, locul din România unde fiecare stâncă are o poveste – FOTO & VIDEO 

Aquapark Nymphaea Oradea
Foto: http://www.aquapark-nymphaea.ro/

Aquastar Satu Mare

Un alt aquapark foarte căutat în această parte de țară este Aquastar Satu Mare. Locația are bazine de relaxare şi distracţie, dar şi cu apa termala. Complexul are cinci piscine exterioare, din care o piscină de relaxare şi distracţie, piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri o piscină cu tobogane, plus un bazin cu apa termala.
Aquastar Satu Mare dispune și de o zonă acoperită cu bazine de hidromasaj, frumos lucrate, întreținute, numeroase țâșnitoare, perdea de apă și jacuzzi.

Aquastar Satu Mare
Foto: http://www.aquastarsatumare.ro

Landia.ro îți mai recomandă: 

Sovata, Mureș

O altă destinație renumită este Sovata. Situata la 15 km de Târgu Mureș, Sovata a fost menționată pentru apele sale încă din 1597. Renumele stațiunii se datorează lacurilor Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei și Serpilor, care au ape clorurate si sodice.

Lacurile cu ape clorurate și sodice – cât și nămolul din ele – au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice. Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare. Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde.

Detalii despre cazare găsiți pe site-ul stațiunii.

sovata lacul ursu
Sursa foto: vilasilvia.ro

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
28 + 13 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.