Noul Saint Tropez al Europei se află în România. Are una dintre cele mai frumoase plaje din lume și e plină de străini

Gura Portitei
Sursa foto: www.guraportitei.ro

Până nu demult un sat cu pescari, azi e cel mai exotic loc din România și unul dintre cele mai exotice din lume. Paradisul de la Gura Portitei a fost descoperit de străini, care își fac de câțiva ani vacanțele aici, însă românii abia acum încep să descopere frumusețea din inima Deltei Dunării!

Cum ajungi în Gura Portitei

Ca să ajungi în Gura Portitei, situată la 50 de kilometri de municipiul Tulcea, trebuie să treci prin Jurilovca, cea mai mare aşezare de pescari din ţara noastră. De aici, din miniport te îmbarci pe o barcă sau un vapor iar în 15 minute ai ajuns Paradis!

Oricum, drumul cu barca este o experiență unică în sine care nu trebuie ratată. De câte ori ai ocazia să vezi Biosfera Delta Dunării în toată minunăția sa?

Citește și: Stațiunea minune a României unde marea s-a mutat în mijlocul munților – VIDEO

După o călătorie în care nu mai știi încotro să te uiți, la orizont își face apariția limba de nisip fip scăldată de Lacul Golovița și Marea Neagră. Abia acum simți că ceea ce vezi e aproape ireal și că n-ai mai văzut niciodată așa ceva: nisip fin, de culoarea aurului, spălat de o apă albastră cum nu îți poți închipui.

Gura Portitei debarcader
Sursa foto: www.guraportitei.ro

Cazare la Gura Portitei

Satul de vacanță Gura Portitei dispune de toate facilitățile pentru a putea fi regăsit în cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume, așa cum se prezintă pe site-ul oficial.

Camerele de pe insulă cu terasă și ponton pe lac, toate modernizate, sunt dotate cu 1 pat matrimonial, 1 canapea extensibilă și mobilier nou, și au o capacitate maximă de 3 adulți sau 2 adulți și 2 copii.

Citește și: Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale. Deţine proprietăţi unice în întreaga Europă – GALERIE FOTO

În sezon (06 iulie – 19 august 2017), prețul unei camere lux cu acces la piscină pornește de la 106 euro / noapte pentru un sejur de 4 nopți și ajunge la 119 euro /noapte/ cameră mică la un sejur de 3 nopți. Prețul pentru un apartament lux pornește de la 125 de euro/ cameră/ noapte.

Gura Portitei plaja
Sursa foto: www.guraportitei.ro

Din sezonul estival 2017, complexul a introdus și pachete turistice cu pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină), pentru cei care doresc să-și controleze mai bine bugetul.

În prețul sejurului, pe lângă cazare, turiștii beneficiază gratuit de parcare, transport pe lac din Jurilovca la Gura Portitei tur – retur și de șezlong pe plajă pentru persoanele adulte.

De asemenea, turiștii pot încerca 1 oră /cameră/zi hidrobiciclete pe lac și au acces la terenul de sport multifunctional, tenis de masă, table, șah.

Gura Portitei plaja
Sursa foto: www.guraportitei.ro

Citește și: Top 7 locuri cu apa termala unde te poți răsfăța în această vară

Citește și: 4 destinații fabuloase din România care merită vizitate – Pentru o vacanță de ținut minte toată viață!

Festin culinar lipovenesc

Restaurantul din apropierea debarcaderului Gura Portitei, oferă turiștilor o varietate impresionantă de mâncăruri din pește proaspăt dar și preparate clasice precum tradiționalul borș lipovenesc, până la saramurile cu mămăliguță.

Celebrele preparate de pește proaspăt care au contribuit pe deplin la renumele acestor locuri dar și delicioasele mâncăruri ale bucătăriei tradiționale românești și lipovenești pot fi servite la restaurantul satului de vacanță.

Conducerea satului de vacanță Gura Portitei pregătește pentru turiști și surprize. Este vorba de o seară specială pe plajă, în jurul unui foc de tabără, în compania unui ansamblu folcloric lipovenesc.

Nu uita să distribui pe Facebook dacă ți-a plăcut acest articol! Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.