Chiar dacă gătim zi de zi, cu siguranță ni s-a întâmplat fiecăreia să punem prea multă sare în mâncare, să iasă carnea prea tare sau să nu ne iasă chiar toate mâncărurile așa cum ne-am fi dorit.
Vă prezentăm în acest articol câteva trucuri bune de aplicat în bucătarie:
1. Dacă ai pus prea multă sare în ciorba, cufundă în oală o bucată de tifon în care ai pus câteva linguri de orez. Acesta va absorbi sarea ân exces.
2. Pentru ca orezul sa fie foarte alb, pune o lingurita de otet in apa in care fierbe.
3. Marineaza carnea in bere blonda, amestecata cu sare, sos de soia si piper.
4. Ca sa fie mai moale, stropeste carnea cu putin suc de lamaie.
5. Pune niste gheata maruntita in carnea tocata pentru chiftelute. Astfel, acestea vor fi mai suculente.
6. Ca sa nu mai fie amare, vinetele trebuie sarate si lasate putin deoparte, apoi clatite. Abia dupa aceea pot fi preparate.
7. Taie galbenusul cu un cutit tinut in prealabil sub un jet de apa rece. Nu se va mai faramita.
8. Ciupercile trebuie sarate numai sfarsit. In caz contrar, se vor increti si vor parea si „ofilite”.
9. Pune in salata boeuf o lingurita de zahar si o lingura de lapte. Va avea un gust mai intens.
10. Ca sa nu se mai cufunde bucatile de mar in prajitura, cand o bagi in cuptor, da-le in prealabil prin faina.
Sursa: BZI.ro