Și tu faci aceste greșeli în bucătărie. Cum îți otrăvești familia fără să îți dai seama

greseli in bucatarie
Sursa foto: pixabay.com

Gătești cât de des ai ocazia pentru membrii familiei, ai sute de rețete pe care deja le-ai încercat, iar bucătăria este pasiunea ta. Sau poate ești în situația în care nu prea îți place să gătești, de obicei iei masa în oraș, așa că te-ai obișnuit să prepari doar câteva feluri de mâncare.

Indiferent de situația în care te regăsești, trebuie să știi că există câteva riscuri pe care ți le asumi atunci când întri în bucătărie dar nu ții cont de sfaturile specialiștilor. Se pare că există o serie de obiceiuri care îți pot face extrem de mult rău, atât ție cât și întregii familii.

Citește și: Verifică dacă speli corect vasele. Greșeala din bucătărie care ne îmbolnăvește 

Atunci când gătești ai propriile obiceiuri și propriul stil. Fie că gătești rețete pe care le cunoști de la mama ta, o prietenă sau o colegă, ori îți place să te inspiri de pe internet, trebuie să știi că obiectele pe care le folosești atunci când faci mâncare au un impact uriaș asupra sănătății, al igienei și asupra gustului acesteia.

Iată o listă cu  greșeli pe care trebuie să le eviți în bucătărie

1. Nu mai folosiți staniol

În ultimii ani, staniolul a devenit destul de prezent în viața noastră, mai ales în bucătărie: cu el împachetăm sandwichuri, acoperim friptura la cuptor ori îl folosim pe post de capac atunci când păstrăm diferite alimente în frigider. Acesta ar trebui evitat pe cât posibil, deoarece există riscul ca o parte din particulele din acest metal să ajungă în mâncare.

staniol
Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Un truc util în bucătărie: Ce trebuie să pui în apa în care fierbi ouă pentru a nu se sparge coaja 

2. Atenție la caserolele din plastic

Cea mai mare grijă atunci când vine vorba despre caserolele din plastic trebuie să o aveți cu alimentele calde. Și vă dăm și explicația: în momentul în care caserolele de acest tip sunt încălzite intens sau pentru o perioadă îndelungată, molecule din plastic pot sa migreze spre aliment. Atunci când cumpărați caserole, evitați-le pe cele din PVC şi pe cele care conţin BPA sau Bisfenol A.

caserola din plastic
Sursa foto: pixabay.com

3. Evitați pe cât puteți cuptorul cu microunde

Putem încălzi rapid și ușor mâncarea cu ajutorul cuptorului cu microunde, însă în același timp sunt distruse proteinele, vitaminele și alte substanțe nutrivite din alimente.

Citește și: 5 alimente pe care să nu le încălzești niciodată în cuptorul cu microunde 

4. Nu folosiți tocătoare din plastic

Tocătoarele din plastic pot fi deosebit de periculoase. Asta deoarece, în timp, cuțitele pot să iate bucăți din acestea care, odată ajunse în mâncare, pot fi ușor ingerate. În schimb, folosiți cu încredere tocătoarele din lemn. Oricum, nu uita că orice tocător trebuie înlocuit periodic pentru a nu pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale!

Citește și: Ce se întâmplă dacă torni sare în scurgerea de la chiuvetă. Răspunsul te va uimi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


9 + = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.