7 sfaturi care te ajută să vezi prin oameni

limbajul trupului - citirea gandurilor
Sursa foto: pixabay.com

Cercetările arată că putem evalua o persoană după doar cinci minute de interacțiune, cu o precizie de 70%, însă restul de 30% este mai greu de evaluat. Evaluarea rapidă este în avantajul întreprinzătorilor și a liderilor care trebuie să fie pregătiți atunci când se adresează unui client potențial sau când li se adresează colegilor. Dacă știu să citească oamenii, vor observa când apar neconcordanțe, astfel încât să poată înțelege ce se întâmplă cu adevărat.

Detectarea minciunilor este o muncă grea și nu există un singur indicator magic, dar sunt două lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți. Citirea corectă a limbajului corpului este importantă dacă doriți să evitați să fiți înșelați pentru că aproximativ 55% din ceea ce transmitem atunci când vorbim vine din limbajul corpului.

În al doilea rând, conversațiile sunt un șir de cuvinte și gesturi care dau o semnificație. Un cuvânt sau un gest, prin el însuși, poate însemna multe lucruri sau nimic. Doar atunci când le analizăm împreună au sens. Gesturile nonverbale vin în grupuri, astfel că este important să observăm grupul inițial de gesturi al unei persoane pentru a stabili o normă.

Citește și: Imagini emoționante. Reacția unei mame când își strânge copilul la piept pentru prima oară – VIDEO

În acest articol, găsiți 7 trucuri de la agenți secreți, dezvăluite de brightside.me, pentru a afla în câteva minute ce se ascunde, de fapt, în spatele oamenilor cu care vorbiți.

1.Definește comportamentul de bază

Există o întreagă gamă de comportamente fizice ale oamenilor. De exemplu, unii oameni se uită la podea în timpul unei conversații, alții își țin brațele la piept, alții tușesc, își scarpină capul sau se rotesc înainte și înapoi pe picioare.

Oamenii se comportă în moduri diferite din varii motive. Definirea modelului de bază al comportamentului cuiva vă va ajuta să înțelegeți acțiunile lor, dacă fac ceva din obișnuință sau este o indicație de înșelăciune, furie sau chiar imaturitate.

Citește și: Zece obiceiuri proaste care te lasă fără energie. Cum să scapi de ele

2.Atenție la ciudățenii

Acordați atenție diferențelor dintre modelul de bază al unui individ și comportamentul acestuia și cuvintele și gesturile acestuia.

De exemplu, ați observat că cineva are obiceiul de a-și îndepărta gâtul de mai multe ori când este nervos? Ar putea să ascundă ceva mai mult decât ar putea fi evident la prima vedere?

3.Atenție la gesturi

Un singur gest sau cuvânt nu are întotdeauna un sens ascuns. Dar când anumite gesturi urmează unul după altul într-un model,trebuie să fiți atenți.

De exemplu, cineva tușește în mod repetat, își scarpină capul și își leagănă picioarele în același timp. În acest caz, trebuie să fiți atenți.

Citește și: Motivul pentru care cuplurile fericite nu-și pun fotografii pe Facebook. Îți spune ceva?

4.Compară comportamentul

Dacă observați că cineva acționează oarecum neobișnuit, acordați o atenție mai mare acestora. Cum interacționează această persoană cu ceilalți în încăpere? Se schimbă expresia facială? Cum rămâne cu privirea lor și cu limbajul corpului?

5.Privește ”în oglindă”

Neuronii localizați în creier reflectă starea minții noastre. De exemplu, un zâmbet activează mușchii responsabili de o expresie facială fericită. Când ne încruntăm, ne arată nemulțumirea noastră.

Când ne uităm la cineva care ne place, dăm un semnal mușchilor noștri pentru a se relaxa. Dacă fața persoanei respective nu vă „răspunde” în același mod, această persoană vă trimite un mesaj: fie că nu vă place, fie că nu îi place ceea ce ați făcut.

Citește și: Cinci obiceiuri care te fac nefericită. Învață cum să renunți la ele

6.Identifică vocea puternică

Cea mai puternică persoană nu este întotdeauna cea care se află la capul mesei. O persoană de încredere, de regulă, are o voce puternică care se face auzită de toți, fără să aibă o voce tare.

Adesea, liderul unui grup este o personalitate slabă care depinde în mare măsură de ceilalți. Determinați cine dintr-un grup de persoane are cea mai puternică voce, iar șansele de succes cresc.

7.Observă limbajul corpului

Adesea, oamenii nu au o fluiditate în mișcările lor. Dacă o persoană se uită la picioarele ei mai degrabă decât în fața ei când merge, acesta este un semn de lipsă de încredere în sine.

Dacă observați acest lucru la un membru al echipei voastre, oferiți acelei persoane susținere morală pentru a putea să-și întărească încrederea în dvs. Puteți chiar să-i adresați întrebări directe pentru a scoate de la ea ceea ce nu spune de una singură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.