Este bine sau nu să dormim cu șosete? Iată ce spun specialiștii

dormitul cu sosete

Nu trebuie să neglijăm în nicio zi orele de somn de care organismul nostru are nevoie, pentru că sunt mai importante decât ne dăm seama.

Fiecare dintre noi are stilul sau de a dormi. Pentru a se simţi cât mai confortabil, apelează la diverse soluţii, printre care şi dormitul cu şosete în picioare.

Specialiştii confirmă faptul că dormitul cu şosete contribuie la un somn odihnitor. Dacă apelezi la o astfel de soluţie, păcălești corpul că este cald.

Atunci când sunt fierbinţi, venele se vor dilata, iar căldura se va răspândi în tot organismul (există o legătură strânsă între dilatarea vaselor de la extremităţi şi somn). Creierul va înţelege că totul este bine şi va începe să se odihnească.

Studiile au arătat că purtarea de şosete pe timpul nopţii ajută la un somn odihnitor, la întărirea memoriei, la reîncărcarea bateriilor şi regenerarea pielii, potrivit topremediinaturiste.ro.

De asemenea, prin purtarea de şosete în timpul somnului se preîntâmpină insomniile cauzate de bufeuri sau transpiraţii nocturne.

Ce spune despre tine faptul că preferi să dormi cu șosete

Sunt persoane care adora sa doarma cu sosetele in picioare, indiferent de temperatura din camera.

Cercetatorii au descoperit ca aceste persoane simt o nevoie intensa de afectiune si atentie. Se pare ca ele au o sensibilitate ridicata la temperaturile scazute si simt mereu senzatia de frig la picioare, potrivit TeoTrandafir.com.

Aceasta senzatie este in stransa legatura cu perceptia lor asupra mediului extern. De aceea oamenii care isi iau mereu sosetele in picioare inainte de a merge la somn isi doresc sa fie protejati, sa se simta in siguranta si sa primeasca mai multa atentie.

Pe de cealalta parte, cei care nici macar nu suporta idea de a dormi cu sosetele in picioare au un metabolism care functioneaza grozav si o circulatie foarte buna. Ei reprezinta opusul celorlalti si sunt cei care ofera protectie si afectiune. Studiile arata ca aceste persoane sunt foarte sincere, corecte si au multa grija de cei apropiati. Sunt persoane pe care te poti mereu baza, indiferent de situatie si la care gasesti mereu sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 6 = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.