De ce mor atât de mulți români de CANCER? Răspunsul simplu, dar cutremurător

de ce mor romanii de cancer

Anual, 50.000 de români pierd lupta cu cancerul din cauza faptului că boala este descoperită prea târziu, plasând ţara noastră pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această afecţiune.

Cele mai multe cazuri sunt cele de cancer la sân, cancer pulmonar sau cancer de colon, arată datele prezentate de Cristian Banu, creatorul Docbook, o aplicaţie prin care te poţi programa la medic direct de pe telefon sau tabletă.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de plămâni şi cel de sân fac cele mai multe victime: 27,3% dintre bărbaţii români care îşi pierd viaţa din cauza afecţiunilor oncologice suferă de cancer la plămâni, în timp ce cancerul de sân ucide, anual, 17% dintre femei.

În total, aproximativ 50.000 de români pierd, în fiecare an, lupta cu această maladie necruţătoare. „Toate aceste afecţiuni pot fi prevenite sau depistate în fază incipientă, caz în care protocoalele de tratament pot avea efecte maximale.

Dau câteva exemple: 98% dintre cazurile de cancer de colon pot fi prevenite, chiar dacă boala nu dă niciun simpotom, în faza incipientă. În ceea ce priveşte cancerul la sân, rata de vindecare este de 95%, atunci când este depistat timpuriu.

De aceea, este vital să mergem la doctor astăzi, dacă vrem să ne bucurăm de ziua de mâine”, a subliniat Cristian Barbu, potrivit Adevărul

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
5 + 14 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.