S-a dat lege. Cum poți să ieși la pensie mai devreme: Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să te poți pensiona anticipat

Pensie anticipata 2018. Conditiile in care te poti pensiona mai repede? Pensia anticipata partiala poate fi acordata celor care au realizat stagiul complet de cotizare si care au indeplinit anumite conditii de varsta, dupa cum scrie in Legea pensiilor.

Cel care se pensioneaza anticipat in acest fel, odata ce va indeplini conditiile de la pensionarea pentru limita de varsta, va trece automat la acest tip de pensie.

„Punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei şi este prognozat ca până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei”, a anunțat la începutul anului ministrul Olguța Vasilescu.

Iata care sunt conditiile de indeplinit pentru a obtine anul acesta pensia anticipata partiala si ce acte sunt necesare.

Pensie anticipata 2018: 

Asadar, cel care vrea sa beneficieze de acest tip de pensie este supus unei duble conditii:

– pe de o parte, trebuie sa fi realizat stagiul complet de cotizare, care este de 35 de ani, sau chiar sa-l fi depasit cu pana la opt ani;

– pe de alta parte, poate cere pensia cu cel mult cinci ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, care este de 65 de ani pentru barbati si de 63 de ani pentru femei.

Este foarte important de știut că, atunci când se solicită acest tip de pensie, la calculul stagiului de cotizare nu se iau în considerare așa-zisele perioade asimilate la care face referire Legea pensiilor:

Mai multe, pe avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.