Cum se decongelează corect carnea de pui. Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor

Foto: livestrongcdn.com

Data viitoare când vei dori sa gătești preparate din carne pentru cei dragi nu va mai trebui să aștepti cu orele și nici să îți aduci aminte de seara să scoți carnea din congelator. Citește mai jos care este cea mai rapida metoda pentru decongelat carnea, dezvăluită de cei mai mari bucătari, și urmărește video-ul de la finalul articolului! 

Foto: amazonaws.com

În cazul în care trebuie sa pregatesti repede prânzul sau cina și ai uitat să scoți cu câteva ore înainte carnea din congelator, iar carnea nu s-a decongelat, avem pentru tine un truc folosit de marii bucătari ce te va ajuta s-o dezgheți în doar 5 minute.

Cu toate că multe gospodine preferă decongelarea acesteia în apă clocotită sau cu ajutorul cuptorului cu microunde, ambele metode NU sunt recomandate de specialiști. Evită pe cât posibil să apelezi la aceste metode, deoarece carnea își va pierde din proprietăți si chiar poate să deveni nociva!

Citește și: Ești pregătită să pleci în CONCEDIU? Nu uita să încerci acest TRUC: pune o monedă în congelator. Iată si explicația 

Ce trebuie să faci ca să decongelezi carnea în doar câteva minute

Ia două cratițe din metal și pune-le în chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne.

Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid.

Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil. Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există insa și o explicație științifică. Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele.

Citește și: Dr OZ recomandă: Care sunt cele 4 alimente care nu trebuie să lipsească din frigiderul tău 

Atenție, însă: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă. Cel mai indicat în acest caz este să o prepari termic (adică să o gătești) și, chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, să o păstrezi în frigider până când vei decizde ca o vei consuma.

Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar întră într-o stare de „moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze carnea. Numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii (mai mare decât la prima congelare) va fi păstrat și se va amplifica la următoarea dezghețare. Și tot asa.

Citește și: Cum scapi rapid de muștele enervante ce intră în casă mereu! Soluția este la îndemâna oricui – FOTO 

Dacă crezi că acest truc culinar este el puțin interesant, te rugăm să îl împărtășești și altor gospodine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 2 = 4

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.