O simulare realizată de cercetători de la Universitatea din Colorado arată când se va sfârși viața pe Pământ și ce va ucide cu adevărat omenirea. Simularea a inclus un număr foarte mare de diferiți factori, iar concluzile i-au șocat chiar și pe cercetători: peste 1,5 miliarde de ani viața va dispărea de pe Planeta albastră.
Potrivit calculelor oamenilor de știință, deși am fi tentați să credem că viața pe pământ se va sfârși din cauza activităților omului sau a catacismelor cosmice, realitatea va fi alta. Cel care va distruge viața pe pământ va fi cel care azi ne dă viață: soarele!
Oamenii de știință susțin că soarele devine cu 1 grad mai fierbinte la fiecare 110 milioane de ani. Astfel, au stabilit cercetătorii, peste 1,5 miliarde de ani întreaga suprafață a Terrei va fi pârjolită, iar apa se va evapora aproape în totalitate.
Simularea arată că, înainte de acel moment, omenirea va traversa o perioadă extrem de dificilă. Mai exact, în Arctica se va instaura o climă tropicală, iar continentele vor fi lovitede ploi nesfârșite.
Cercetătorii cred că, pe lângă schimbările care vor marca activitatea solară, încălzirea globală pare o parodie ieftină.
Îți recomandăm și:
- – Se va sfârși lumea în octombrie? O teorie spune că misterioasa Planetă Nibiru va lovi Pământul
- – Locul de pe Pământ unde plouă tot timpul
- – Se anunță valuri mortale de canicula. Jumătate din populația lumii va fi afectată
- – Ce simțim atunci când murim: Emoțiile sunt neașteptat de plăcute!
Încă din momentul în care s-a format, planeta noastră s-a aflat la distanţa potrivită de Soare pentru a fi locuibilă. Această poziţionare, cunoscută în limbaj ştiinţific drept zona „Goldilocks” a permis oceanelor planetare să dezvolte împreună cu atmosfera Terrei temperaturi nici prea ridicate pentru a fierbe şi evapora apa, nici prea scăzute pentru a o îngheţa într-o permanentă calotă glaciară.
Observaţiile astronomice arată, însă, că viaţa stelelor duce inexorabil în acelaşi punct: transformarea în supernove, un proces care face ca perioada în care o planetă poate fi locuibilă să nu dureze mai mult de câteva miliarde de ani. Pe măsură ce stelele emit din ce în ce mai multă căldură, încălzirea globală duce la deşertificare şi moartea prin evaporare a oceanelor planetare: viaţa, cel puţin aşa cum o cunoaştem noi, nu poate supravieţui în asemenea condiţii.