Viaţa sexuală la 20, 30, 40, 50 de ani. Legătura dintre vârstă şi sex

Foto: Unsplash.com

Viaţa sexuală poate să difere foarte mult de la 20 la 50 de ani. O mare influenţă asupra acestui comportament o are şi anturajul, dar şi felul în care privim sexul.

Specialiştii spun că există o mare diferenţă în comportamentul sexual al femeilor faţă de bărbaţi. Un mare rol îl are şi vârsta pentru că ne raportăm diferit la sex, în funcţie de maturitatea emoţională dar şi fizică.

Adolescenţa: descoperiri şi hormoni

În funcţie de dezvoltarea fizică şi psihică, adolescenţii pot să descopere la vârste diferite sexul şi trăirile erotice. Până la împlinirea vârstei de 20 de ani, fetele şi băieţii evoluează diferit. Din cauza creşterii nivelului de testosteron, hormon considerat adevărat „carburant” sexual, băieţii au frecvent vise erotice, materializate sau nu. În ceea ce le priveşte pe fete, ele sunt mai ales preocupate să îşi canalizeze sexualitatea pentru a-şi seduce partenerul, notează click.ro.

Citește și: 3 lucruri ciudate dar atrăgătoare la femei. Bărbații sunt cuceriți instant

20 – 30 de ani: vremea ,,descoperirilor” intime

La această vârstă, femeile şi bărbaţii percep diferit sexul. În timp ce reprezentanţii sexului tare vor prefera să treacă „la acţiune”, reprezentantele sexului slab vor prefera să vorbeaască mai mult pe această temă. Mai mult, femeile vor prefera să se implice emoţional înainte de a face sex. Este cunoscut faptul că femeile se excită mai greu şi au nevoie de mai mult timp decât bărbaţii pentru a intra în acea stare necesară pentru o partidă de sex. Dar expresia „creierul este cel mai mare organ sexual” este cât se poate de reală. Foloseşte-te de imaginaţia şi fanteziile tale pentru a transforma partidele de amor într-unele senzaţionale, notează eva.ro.

30 – 40 de ani: maturizare sexuală

Este intervalul în care ambele sexe ajung la maturizarea din punct de vedere sexual. Specialiştii susţin că s-a ajuns deja la o anumită experienţă iar acest lucru influenţează pozitiv viaţa sexuală. Cu toate acestea, în tr-o relaţie poate interveni rutina sexuală, astfel că este recomandată acordarea de timp suficientă pentru viaţa sexuală.

Citeşte şi:  I-a lăsat un mesaj vecinei care țipa în timp ce făcea sex. „E prea des şi m-am săturat să îi explic băiatului meu de 5 ani că tu ţipi seară de seară deoarece….”

Pericolul intervine mai ales în cuplurile unde au apărut şi copiii. Soţii sunt prea obosiţi sau stresaţi de responsabilităţile suplimentare, astfel că neglijează viaţa sexuală şi astfel apar certurile şi rupturile.

40 – 50 de ani: apogeul erotic

Studiile şi literatura de specialitate susţin că în acest interval este unul problematic. Pe de o parte, cuplurile ajung la maturizare din punct de vedere sexual. În cazul cuplurilor care au deja o anumită experienţă împreună, se cunosc deja aşteptările.

Citeşte şi: Ce fac, de fapt, femeile înainte de sex. Bărbații nu s-ar fi gândit la asta niciodată

De cealaltă parte se situează bărbaţii care trec prin aşa-numita „criză de la 40 de ani” şi care doresc să-şi reztrăiască adolescenţa. Este vârsta la care îşi aleg partenere mnult mai tinere pentru a-şi îndeplini aceste fantezii. Acest gen de relaţii nu durează însă, în cele mai multe dintre cazuri.

După 50 de ani: încă se mai poate

Există adevărate legende despre faptul că după vârsta de 50 de ani viaţa sexuală se diminuează şi chiar diuspare. Specialiştii contrazic aceste cutume şpi recomandă medicaţia specială şi chiar psihoterapia acolo unde este cazul.

Schimbările hormonale asociate menopauzei şi andropauzei îşi pun amprenta şi asupra vieţii sexuale dar aceasta poate fi revigorată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


7 + = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.