6 secrete din bucătărie care te vor face să te bucuri de gătit

peste la gratar
Sursa foto: www.pixabay.com

De multe ori ne pierdem timpul în bucătărie cu diverse mărunțișuri sau renunțăm la unele pofte pentru că ne ia prea mult timp. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor fi de folos în bucătărie și vă vor ușura viața.

Răzuiți untul congelat

Dacă vă place să presărați unt pe sandvis sau pe cartooofii naturi, de exemplu, încercați să-l înghețați în prealabil. Gata congelați, îl ați prin răzătoare și va acoperi mult mai bine cu savoarea sa sandvisul sau cartofii.

La fel puteți proceda cu brânzeturile moi.

Citește și: Cum scăpăm de petele de rugină din casă. Patru soluții simple, fără chimicale

Aluatul se ridică mai repede în cuptorul cu microunde

În cazul în care nu sunteți mulțumiți de com dospește aluatul, puneți o ceașcă plină cu apă în cuptorul cu microunde și porniți-o cu putere mare până când apa fierbe. Apoi puneți aluatul acoperit în cuptorul cu microunde cu apa fierbinte aflată acolo și închideți-o. Aerul cald va face să crească mai repede.

Citește și: Scapă de mucegai pentru totdeauna! Soluția BIO naturală, fără chimicale, ușor de preparat 

Înghețată rapidă din banane

Desfaceți câteva banane, le tăiați în bucăți mici, le puneți într-un castron adânc și apoi le introduceți în congelator timp de 1-2 ore. Apoi amestecați-le bine … și bucurați-vă de înghețată!

Citește și: Cu ce trebuie sa freci cada, gresia, chiuveta și cabina de duș ca să fie imaculate. FĂRĂ CHIMICALE!

Cum faceți să nu se lipească peștele de grătar

Dacă faceți pește la grătar și sigur nu doriți să rămână lipit, puneți dedesubt câteva felii de lămâie. La fel puteți proceda și dacă îl prăjiți în tigaie. Rezultatul vă va surprinde!

Citește și: Verifică dacă speli corect vasele. Greșeala din bucătărie care ne îmbolnăvește

Cum desfaceți ușor capacul unui borcan

Dacă nu puteți defileta capacul unui borcan, încercați să o faceți cu mănuși de cauciuc sau pur și simplu puneți o bandă de cauciuc pe capac.

Citește și: Un truc util în bucătărie: Ce trebuie să pui în apa în care fierbi ouă pentru a nu se sparge coaja

Răciți vinul în 15 minute

Înfășurați o sticlă de vin într-un prosop și puneți-o în congelator timp de 15 minute pentru a o răci rapid.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
18 + 24 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.